Administrația Federală pentru Aviație din SUA susține că numărul pasagerilor indisciplinați rămâne ridicat

Administrația Federală pentru Aviație din SUA susține că numărul pasagerilor indisciplinați rămâne ridicat
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Administrația Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a anunțat că incidentele care implică pasageri indisciplinați ai companiilor aeriene rămân ridicate, iar agenția s-a angajat să mențină o politică de toleranță zero, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Au fost raportate 915 cazuri de pasageri indisciplinați în 2024 până la 9 iunie, inclusiv 106 cazuri de perturbări din cauza consumului de diverse substanțe, a precizat FAA. Numărul de pasageri indisciplinați a crescut în 2021 la aproape 6.000 în timpul pandemiei COVID-19, odată cu introducerea măștilor obligatorii - inclusiv 4.290 de incidente legate de măști - dar rămâne de aproximativ două ori mai mare decât nivelurile din 2020 sau mai devreme, scrie News.ro.

DOCUMENT România finanțează de la buget instruirea la Fetești a piloților ucraineni de F-16. Contractele necesare sunt exceptate de la legislația achizițiilor publice CITEȘTE ȘI DOCUMENT România finanțează de la buget instruirea la Fetești a piloților ucraineni de F-16. Contractele necesare sunt exceptate de la legislația achizițiilor publice

Incidentele legate de pasagerii indisciplinați au scăzut cu 15% anul trecut, la 2.075, iar FAA a emis amenzi în valoare de 7,5 milioane de dolari, comparativ cu 2.455 de cazuri și amenzi în valoare de 8,4 milioane de dolari în 2022.

Îngrijorările tot mai mari legate de pasagerii indisciplinați vin în contextul în care companiile aeriene și FAA se pregătesc pentru o vară record în ceea ce privește călătoriile.

Luna trecută, Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că a controlat 2,95 milioane de pasageri aerieni pe 24 mai, la începutul weekendului prelungit de Memorial Day, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o singură zi.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a cerut FBI să acorde prioritate investigațiilor privind pasagerii companiilor aeriene care comit agresiuni, în urma unei creșteri de 500% a incidentelor în 2021.

În martie, William Allen Liebisch, în vârstă de 43 de ani, din Cincinnati, Ohio, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru că a intervenit asupra unui echipaj de zbor, a precizat Departamentul de Justiție.

Liebisch avea asupra sa un cutter într-un zbor spre Tampa și îi spusese unui pasager al Frontier Airlines că vrea să înjunghie pe cineva de la bord, ceea ce l-a determinat pe pilot să facă o aterizare de urgență în Atlanta.

FAA a impus „politica de toleranță zero” în ianuarie 2021 și a declarat că o va aplica cel puțin atât timp cât ordinul privind masca facială rămâne în vigoare. Agenția a ales să o prelungească pe termen nedefinit în aprilie 2022 .

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația federală pentru aviație
pasageri
avion