Aeroportul din Budapesta construiește un nou terminal pentru pasagerii liniilor aeriene low-cost

Aeroportul din Budapesta construiește un nou terminal pentru pasagerii liniilor aeriene low-cost
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2019

Budapest Airport Zrt., operatorul aeroportului Ferenc Liszt International din capitala Ungariei, construiește un nou terminal dedicat pasagerilor de pe liniile aeriene low-cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua clădire urmează să înlocuiască incomodul ”terminal de containere” care a fost mult timp supus reclamațiilor pasagerilor, scrie publicația Hungary Today, preluată de News.ro.

Aeroportul din Budapesta a confirmat un articol apărut în cotidianul pro-guvernamental Magyar Nemzet, afirmând că dezvoltarea noului terminal low-cost este într-adevăr în curs de desfășurare, dar că detaliile exacte vor fi anunțate abia mai târziu.

Justiția europeană se pronunță asupra creditelor în franci elvețieni CITEȘTE ȘI Justiția europeană se pronunță asupra creditelor în franci elvețieni

Construcția va avea un singur etaj pe locul terminalului 2C planificat anterior.

Aripa va fi accesibilă pasagerilor prin actualul terminal 2B. Potrivit publicației Magyar Nemzet, spre deosebire de actualul ”terminal de containere” pentru low-cost, noua clădire va oferi confort, va avea toalete și magazine, în timp ce pasagerii nu vor trebui să meargă 15 minute până la aeronava lor deoarece autobuzele aeroportului îi vor deservi.

Hungary Today a amintit că, în august, Antal Rogán, șeful Cabinetului premierului ungar, a dezvăluit în cadrul unei reuniuni că guvernul a încercat să cumpere Ferenc Liszt International, dar a eșuat. Rogán a vorbit atunci despre condiții inacceptabile din partea aeroportului.

Temerile investitorilor față de delistarea forțată a companiilor chinezești de pe bursele americane sunt contracarate de Trezoreria SUA care spune că nu are un asemenea plan... „la acest moment” CITEȘTE ȘI Temerile investitorilor față de delistarea forțată a companiilor chinezești de pe bursele americane sunt contracarate de Trezoreria SUA care spune că nu are un asemenea plan... „la acest moment”

Ziarul pro-guvernamental a amintit, de asemenea, că guvernul a anunțat la sfârșitul lunii iulie că managementul aeroportului va reconstrui terminalul din containere, așa-numitele „porți de îmbarcare de bază” care deservesc zborurile cu buget redus, lipsite de scaune, toalete și sunt permanent criticate de pasageri.

Gergely Gulyás, ministrul responsabil al oficiului primului ministru, a declarat într-o informare guvernamentală anterioară că guvernul a emis un ultimatum aeroportului din Budapesta și că utilizarea „terminalului de containere” pentru low-cost va fi interzisă prin decret începând cu 1 ianuarie 2020, cu excepția cazului în care există o schimbare.

Noua clădire va fi finalizată până la sfârșitul anului, a informat Magyar Nemzet.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport budapesta
aeroport low cost
nou aeroport budapesta