Aeroportul Internațional din Constanța a primit certificat pentru a deservi aeronave de mari dimensiuni

Aeroportul Internațional din Constanța a primit certificat pentru a deservi aeronave de mari dimensiuni
scris 20 iun 2019

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a informat joi că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO – 08, deținut de aeroport din 2017 în conformitate cu Regulamentul Uniunii Europene (UE), și regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul UE, prin includerea unor tipuri de aeronave de mari dimensiuni care pot opera pe aeroport.

”Astfel, pe  Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța  pot fi deservite aeronave precum: Boeing B747-400/300/200/100, Boeing B777-200LR/300F/300ER, McDonnell Douglas MD 11, Airbus A330-300, Airbus A340 – 600 și Antonov AN 124”, se arată într-un comunicat.

Debut de sezon turistic estival cu anulări și întârzieri masive de curse aeriene CITEȘTE ȘI Debut de sezon turistic estival cu anulări și întârzieri masive de curse aeriene

Dimensiunile și rezistența elementelor de infrastructură aeroportuară precum și echipamentele de care dispune aeroportul (echipamente de balizaj, de protecție împotriva incendiilor, mijloace de comunicații) permit aterizarea aeronavelor long carrier și efectuarea serviciilor de tip cargo, scrie News.ro.

Aeroportul deține o capacitate de operare de 2 aeronave wide body sau 3 aeronave narrow – body pe oră.

Aeronavele enumerate au o capacitatea de a transporta între 200 – 530 pasageri și cantități mari de marfă (în cazul AN 124, până la 150 tone cargo) pe distanțe lungi (peste 12.000 km).

”Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța prezintă un interes major în crearea unei baze pentru transportul aerian de mărfuri și, datorită amplasării, poate deveni un aeroport de tranzit către alte continente”, spun reprezentanții aeroportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional din constanța
aerronove