Aeroporturile europene vor trebui să se reinventeze, având în centru companiile low-cost

Aeroporturile europene vor trebui să se reinventeze, având în centru companiile low-cost
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2020

Aeroporturile europene, afectate de pandemia de coronavirus, vor trebui să găsească un nou model de funcționare după criză, în care companiile aeriene low-cost vor fi "câștigătoarele", susține directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe), Olivier Jankovec, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În mod clar, vedem că transportatorii low-cost sunt câștigătorii în această criză. Cei mai importanți au rezultatele financiare cele mai solide și dispun de lichidități pentru a depăși criza în lunile următoare", a declarat marți Olivier Jankovec, cu ocazia adunării generale anuale a ACI Europe, o organizație care reprezintă 500 de aeroporturi din 46 de țări europene, scrie Agerpres.ro.

FOTO Toyota lansează versiunea electrică a vanului Proace Verso CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează versiunea electrică a vanului Proace Verso

"Produsul lor este perfect adaptat la noua realitate, la fel ca și modul în care îi gestionează costurile și agilitatea lor", a adăugat Olivier Jankovec, făcând referire la compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair și compania ungară Wizz Air printre "câștigătoare".

"Acești transportatori vor câștiga cote de piață și, cine știe, când va veni momentul, poate vor fi interesate și de rutele pe distanțe lungi", a mai spus Jankovec.

Companiile aeriene low-cost sunt avantajate în criza actuală de faptul că operează o rețea limitată de curse pe distanțe medii în Europa, în cazul cărora traficul își revine ușor în pofida restricțiilor de circulație. În comparație, marile companii aeriene tradiționale au costuri fixe foarte mari, deoarece cursele pe distanțe lungi sunt în continuare oprite din cauza incertitudinilor legate de propagarea virusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii low-cost
aeroporturi