Aeroporturile Gatwick și Heathrow au ordonat echipamente militare de protecție împotriva dronelor

Aeroporturile Gatwick și Heathrow au ordonat echipamente militare de protecție împotriva dronelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2019

Aeroporturile Gatwick și Heathrow din Londra au ordonat echipamente militare de protecție împotriva dronelor, în valoare de mai multe milioane de lire sterline, după ce dronele au întrerupt timp de trei zile zborurile pe Gatwick, în luna decembrie, potrivit publicației The Times, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Transporturilor, Chris Grayling, s-a întâlnit joi cu reprezentanți ai poliției, aviației și ai apărării, pentru a discuta această problemă. Oficialii aeroporturilor nu au fost disponibili pentru comentarii, scrie News.ro.

Survolurile efectuate de drone au provocat haos pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, întrerupând planurile de călătorie a zeci de mii de oameni, înainte de Crăciun.

Constructorii de automobile, afectați de criza din Turcia. Dacia, scădere la jumătate a vânzărilor CITEȘTE ȘI Constructorii de automobile, afectați de criza din Turcia. Dacia, scădere la jumătate a vânzărilor

Incidentul a scos la iveală o vulnerabilitate care este analizată de forțele de securitate și de operatori de aeroporturi din toată lumea.

Armata a fost solicitată să instaleze echipamente de specialitate, permițând autorităților să dea asigurări că aeroportul este sigur pentru decolarea și aterizarea avioanelor.

Tehnologia include sistemul israelian Drone Dome, potrivit The Times.

Ministrul pentru Securitate, Ben Wallace, a declarat luna trecută că forțele de securitate britanice au sisteme de detecție care pot fi instalate în țară pentru a combate pericolul dronelor.

Relatările din presă sugerează că Ministerul Apărării a retras între timp echipamentele anti-drone de pe Gatwitch

viewscnt
Afla mai multe despre
gatwick
heathrow
drone