Afacerile cu mașini au crescut anul trecut cu 11,1%

Afacerile cu mașini au crescut anul trecut cu 11,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut anul trecut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015, scrie News.ro.

Afacerile cu mașini au fost stimulate în 2017 de eliminarea timbrului de mediu pentru mașinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creșterea masivă a înmatriculărilor.

FOTO Renault a început să testeze în România modelul Duster Oroch Pick-up. Cum arată noua mașină, care ar putea fi lansată în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Renault a început să testeze în România modelul Duster Oroch Pick-up. Cum arată noua mașină, care ar putea fi lansată în Europa

”În anul 2017 comparativ cu anul 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,1% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+50,6%), întreținerea și repararea autovehiculelor (+22,9%), comerțul cu autovehicule (+10,4%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+7,3%)”, se arată în comunicat.

Totodată, activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în anul 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu anul 2016.

Avansul a fost susținut de activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+23,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+13,9%), activitǎțile agențiilor turistice și turoperatorilor (+12,2%) și de la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blǎnurilor (+8,9%). Serviciile de coafură și alte activități d

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins