Compania aeriană Emirates va cumpăra până la 36 de avioane A380 de la Airbus, în valoare de 16 miliarde de dolari

Compania aeriană Emirates va cumpăra până la 36 de avioane A380 de la Airbus, în valoare de 16 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2018

Compania aeriană Emirates a semnat duminică un contract ferm cu Airbus pentru achiziția a până la 36 de avioane A380 în valoare de până la 16 miliarde de dolari la prețurile din listă, confirmând o comandă care este esențială pentru viitorul celui mai mare avion de pasageri din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comanda, pentru 20 de avioane cu două punți și opțiunea de a cumpăra alte 16fusese anunțată inițial la jumătatea lunii ianuarie. Livrările vor începe cel mai devreme în 2020, potrivit companiei aeriene din Dubai, scrie News.ro.

Airbus avertizase anterior că dacă nu va reuși să concretizeze acordul uriaș cu Emirates va fi nevoită să oprească producția de avioane A380.

Stefan Muller, unul din candidații la poziția de CEO al Renault Group, va pleca din companie. Celălalt candidat, Thierry Bollore, ar putea fi anunțat săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Stefan Muller, unul din candidații la poziția de CEO al Renault Group, va pleca din companie. Celălalt candidat, Thierry Bollore, ar putea fi anunțat săptămâna viitoare

În afară de semnarea contractului, premierul francez Edouard Philippe și președintele Emirates, șeicul Ahmed bin Saeed al-Maktoum, au discutat despre extinderea serviciilor aeriene dintre Franța și Dmiratele Arabe Unite, a anunțat Emirates, fără să ofere alte informații.

Prin această comandă, angajamentul Emirates pentru programul A380 a ajuns la 178 de aeronave, potrivit companiei, care a precizat că evaluează încă opțiunile pentru motoarele noilor avioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
emirates
a380
airbus