Afacerile cu mașini au crescut cu aproape 15% în luna februarie

Afacerile cu mașini au crescut cu aproape 15% în luna februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în a doua lună a acestui an cu 14,9% față de februarie 2016, ritm mai scăzut față de cel înregistrat în 2016, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 4,3%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015, scrie News.ro.

Cel mai mare avans, de 23,2%, a fost înregistrat în februarie de serviciile de întreținere și reparare a autovehiculelor, urmat de comerțul cu autovehicule (18%) și comerțul cu motociclete (11,3%).

Din segmentul serviciilor prestate populației, cel mai mare avans l-a înregistrat în ianuarie spălarea articolelor textile, cu o creștere de 6,6%, urmat de jocurile de noroc (+6,2%).

Față de luna precedentă, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în februarie cu 14%, pe serie brută, și cu 3%, pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari CITEȘTE ȘI Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari

De asemenea, tot față de ianuarie, serviciile de piață prestate populației au stagnat în februarie, ca serie brută, dar au urcat cu 1,6% pe seria ajustată.

Afacerile de retail au fost susținute anul trecut de creșterea puternică a salariilor, tendință care ar putea continua și în 2017.

Ultimele statistici arată că, în februarie, câștigul salarial mediu net a scăzut cu 2,8%, sau 64 lei, în luna februarie față de nivelul din luna precedentă, până la 2.236 lei (496 euro), iar ritmul anual de creștere a încetinit puternic, la 14,5%, de la 18,4% în ianuarie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
afaceri cu masini
ins