Afacerile Dacia au crescut anul trecut cu 11,45%, până la 23,1 miliarde lei

Afacerile Dacia au crescut anul trecut cu 11,45%, până la 23,1 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2018

Cifra de afaceri a constructorului auto Dacia a crescut anul trecut, față de anul precedent, cu 11,45%, până la 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro), în condițiile în care contribuția exportului a crescut cu 10%, a anunțat luni directorul administrativ și financiar al companiei, Liviu Bocșaru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contribuția vânzărilor de autovehicule și de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din totalul cifrei de afaceri, în creștere față de anul 2016, datorită unui mix de modele și versiuni foarte bun și vânzărilor la internațional de componente, a explicat Bocșaru, potrivit News.ro.

În plus, contribuția exportului a crescut.

”În creștere cu 10% față de 2016. Vânzările în afara României (la export și în Uniunea Europeană) ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%). Această evoluție arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât și pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienților noștri”, a afirmat Bocșaru.

Musk: Tesla va începe să producă în iulie o versiune 4X4, cu două motoare, a automobilului Model 3 CITEȘTE ȘI Musk: Tesla va începe să producă în iulie o versiune 4X4, cu două motoare, a automobilului Model 3

În același timp, Bocșaru ansubliniat că, pentru orice uzină, este extrem de important să aibă și o piață locală puternică, unde să vândă o parte din producție. Totodată, rezultatul înainte de impozit al companiei a crescut anul trecut.

”În 2017, rezultatul înainte de impozit s-a ridicat la 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), în creștere cu 9% față de 2016. (...) Pentru noi este foarte important ca profitul să vină din exploatare, pentru că aceasta arată rentabilitatea operațiunilor curente și că resursele companiei au fost utilizate eficient”, a afirmat Bocșaru.

În 2017, profitul din exploatare a urmat tendința cifrei de afaceri, fiind cu 57 milioane de lei mai mare decât cel din 2016, astfel că avansul afacerilor explică în cea mai mare parte această evoluție favorabilă.

Totodată, valoarea totală a investițiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia este de aproximativ 2,3 miliarde euro din 2000 până la finalul anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia