Afacerile cu mașini au încetinit în martie, cu un avans de 0,9%

Afacerile cu mașini au încetinit în martie, cu un avans de 0,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în martie cu 0,9%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm semnificativ scăzut față de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 3,5%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În februarie, față de aceeași lună a anului trecut, afacerile cu mașini au crescut cu 4,7%, iar serviciile prestate populației au avansat cu 6,4%, scrie News.ro.

În martie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,9% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,5%.

Letonia, Grecia, Estonia și România,cel mai semnificativ declin al investițiilor ca procent din PIB, în ultimii 10 ani CITEȘTE ȘI Letonia, Grecia, Estonia și România,cel mai semnificativ declin al investițiilor ca procent din PIB, în ultimii 10 ani

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+21,9%) și la comerțul cu autovehicule (+9,5%). Scăderi au înregistrat activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (-14,5%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-7,6%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 3,5% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,8%.

Avansul s-a datorat creșterilor provenite de la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+11,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+5,4%) și la activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+3,5%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-1,9%) și activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-0,7%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins