Agenția americană de mediu vrea ca VW să producă mașini electrice în SUA

Agenția americană de mediu vrea ca VW să producă mașini electrice în SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 feb 2016

Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a propus grupului german Volkswagen să producă mașini electrice în SUA,  pentru a compensa parțial falsificarea nivelului emisiilor poluante ale autovehiculelor diesel, informează Reuters, citând presa germană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit publicației Welt am Sonntag, autoritățile vor ca Volkswagen să producă modele electrice la fabrica VW din Chattanooga, Tennessee, și să participe, totodată, la construirea unei rețele de stații de alimentare pentru autovehicule electrice în SUA.

În prezent, agenția de mediu din SUA este în discuții cu producătorul german cu privire la adoptarea unui soluții pentru repararea a 600.000 de autovehicule diesel care depășesc nivelul legal al emisiilor poluante.

Mercedes-Benz, acuzată în instanță că a utilizat dispozitive care permit încălcarea standardelor de mediu CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, acuzată în instanță că a utilizat dispozitive care permit încălcarea standardelor de mediu

În septembrie, agenția americană de mediu a acuzat Volkswagen că a utilizat un dispozitiv special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze pentru sute de mii de vehicule diesel vândute în SUA. Dispozitivul permitea limitarea sistemele de control ale emisiilor de gaze în timpul mersului autovehiculului, permițând mașinilor să emită și de 40 de ori mai multe gaze toxice față de limitele permise de legislația americană.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții VW. Aceștia au arătat că dispozitivul, care fasifică nivelul oxizilor de azot (NOx) în timpul testelor antipoluare, a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
sua
epa
agentie mediu
masini electrice