Air France-KLM vrea să atragă 4 miliarde de euro pentru a rambursa fonduri de stat

Air France-KLM vrea să atragă 4 miliarde de euro pentru a rambursa fonduri de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

Air France-KLM intenționează să atragă până la 4 miliarde de euro pentru a rambursa fondurile de stat primite din cauza pandemiei de Covid-19, a anunțat joi compania aeriană, eclipsând câștigurile robuste în urma unei redresări a călătoriilor aeriene, informație care a dus la scăderea acțiunilor sale cu peste 4%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania aeriană, care în 2020 a primit împrumuturi de 10,4 miliarde de euro susținute de Franța și Olanda, cei mai mari acționari ai săi, a confirmat necesitatea unei atrageri de fonduri pe care luat-o în considerare în octombrie, scrie News.ro.

Euro NCAP a anunțat care sunt cele mai sigure vanuri de marfă în 2022 CITEȘTE ȘI Euro NCAP a anunțat care sunt cele mai sigure vanuri de marfă în 2022

Cu toate acestea, nu a oferit detalii despre termenii și momentul oricărei strângeri de fonduri.

”Air France-KLM intenționează să rămână flexibilă cu privire la structurile tranzacțiilor, precum și la secvențierea și dimensionarea fiecărui instrument în funcție de condițiile pieței”, se arată în comunicat.

Banii care urmează să fie atrași depășesc valoarea de piață actuală a grupului, de puțin sub 3 miliarde de euro.

Acțiunile Air France-KLM, care miercuri au atins un maxim al ultimelor trei luni, au scăzut joi cu aproximativ 4,5%, la 4,267 euro pe unitate.

Performanța din trimestrul patru a fost ajutată de o redresare a călătoriilor transatlantice, deoarece Statele Unite s-au redeschis în noiembrie pentru călătorii vaccinați.

Grupul a adăugat că a început să vadă o creștere a rezervărilor în acest trimestru, deoarece restricțiile Omicron încep să se reducă.

Profitul de bază sau EBITDA din trimestrul patru a ajuns la 827 de milioane de euro, în creștere față de o cifră de 796 de milioane din trimestrul III, fiind și al doilea trimestru consecutiv de profitabilitate la acest nivel de la izbucnirea pandemiei.

Pe ansamblul anului, profitul EBITDA a ajuns la 745 de milioane de euro, depășind previziunile analiștilor și previziunile proprii ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm