CONFIRMARE Ford deschide în București un centru global de servicii

CONFIRMARE Ford deschide în București un centru global de servicii

Producătorul auto Ford România, subsidiara gigantului american Ford,  a confirmat investiția într-un nou centru de operațiuni, care va fi deschis în România, în cadrul One Cotroceni Park, operațiune anunțată anterior de Profit.ro.

„Putem confirma că, în această vară, Ford va deschide la București un centru de operațiuni denumit Ford Business Solutions Center (FBS). FBS Center din București se va alătura Centrului deschis anul trecut la Budapesta și va deveni parte din rețeaua globală FBS, care deservește numeroase țări și arii de business din întreaga lume”, au transmis acum reprezentanții Ford pentru Profit.ro.

În iunie, Profit.ro a anunțat în premieră că Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa, căutând spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri.

Ford a semnat cu One United Properties un contract de închiriere pentru o suprafață de 2.800 de metri pătrați, cu posibilitatea de extindere până la 10.000 de metri pătrați, potrivit surselor Profit.ro.

„Suntem bucuroși că o companie de prestigiu și cu o îndelungată tradiție așa cum este Ford a ales dezvoltarea One Cotroceni Park pentru deschiderea noului centru de operațiuni Ford Business Solutions Center din București”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties. 

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Potrivit informațiilor oficiale transmise acum, organizația europeană FBS va fi condusă de Dieter Rogmann, Director Ford Business Solutions Europe, care are o experiență de 27 de ani în cadrul Ford Motor Company.

De asemenea, Ford România a confirmat informațiile prezentate de Profit.ro anterior, potrivită cărora biroul FBS Bucuresti va fi deschis în cadrul complexului One Cotroceni Park. Acesta va beneficia de o serie de avantaje „fiind poziționat strategic în proximitatea metroului, cu acces excelent la facilități educaționale, culturale, rezidențiale și comerciale”.

Ford mai spune că deschiderea acestui centru Ford Business Solutions din București va oferi companiei acces la forță de muncă dinamică și foarte bine pregătită, beneficiind de o diversitate lingvistică extinsă, „în timp ce compania își consolidează planul de business la nivel european și global”.

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții

Ford spune că va oferi mai multe informații referitoare la activitatea Ford Business Solutions în acest an, la momentul deschiderii centrului.

Tranzacția prin care Ford România a închiriat noul său spațiu de birouri în faza întâi a One Cotroceni Park a beneficiat de consiliere din partea Alinei Calciu, Head of Advisory & Transaction Services|Occupier în cadrul companiei de consultanță imobiliară CBRE România.

Profit.ro a scris în premieră, încă din vara anului trecut, că Ford analizează oferte de închiriere din zona de Centru-Vest a Bucureștiului pentru deschiderea unui centru de servicii cu o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, în care ar putea lucra circa 700 de angajați.

Valoarea anuală a unui contract de închiriere pentru o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați poate depăși 1,6 milioane de euro, conform calculelor Profit.ro, bazate pe chiriile medii din București.

În prezent, Ford România are închiriată o suprafață de circa 1.000 de metri pătrați în complexul Global City din Pipera, unde funcționează o divizie de vânzări.

În 2018, Ford a deschis în Budapesta un centru regional de prestări servicii în care lucrează circa 700 de angajați și este cel mai mare centru administrativ Ford din Europa.

Acesta este cel mai mare contract de închiriere de birouri încheiat în acest an, o perioadă în care proprietarii de clădiri caută soluții pentru a convinge angajații chiriașilor să revină la birou. Decizia Ford de a închiria o suprafață mare de birouri transmite un semnal puternic de încredere în piață, care vine după ce Booking a anunțat că va deschide la București un centru regional de servicii.

Ford România a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 2,55 miliarde de euro, în creștere cu circa 17%, comparativ cu rezultatele din 2019, fiind cel mai bun rezultat din istoria companiei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice. În aceeași perioadă, profitul companiei a scăzut cu peste 50%, până la circa 16 milioane de euro.  

Ford România a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari în uzina din Craiova, pentru a produce un nou vehicul comercial ușor, care va avea și o versiune electrică. Mașina va fi produsă începând cu 2023.

Ford spune că investiția totală în operațiunile sale de producție din România se va ridica, în urma acestei investiții, la aproape 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008. Peste 6.100 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
centru