Audi construiește o nouă uzină în China, pentru mașini electrice, în primul parteneriat în care deține majoritatea

Audi construiește o nouă uzină în China, pentru mașini electrice, în primul parteneriat în care deține majoritatea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 feb 2022

Audi a încheiat toate demersurile birocratice și va începe construcția uni noi uzine în China, prima dedicată exclusiv autovehiculelor electrice. CEO-ul Markus Duesmann spune că are un rol central în strategia de electrificare din această regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi va avea în 2024 o nouă uzină în care vor fi construite automobile electrice dezvoltate pe platforma PPE, o platformă utilizată de Audi și de Porsche pentru noile modele cu baterii. Noua construcție va face parte din parteneriatul Audi – FAW NEV Company, pe care marca germană îl are încheiat cu compania chineză FAW, și va fi ridicată în Changchun, urmând să producă peste 150.000 de automobile anual. Nu doar automobilele vor fi cu emisii zero, ci și fabrica, etichetată ca „neutră CO2”.

„Audi-FAW NEV Company va juca un rol central în strategia de electrificare din China. Suntem încântați că am atins o nouă bornă în relizarea acestui proiect împreună cu partenerul FAW. Acum putem să acordăm toată atenția pregătirii companiei precum și începerii construcției noii uzine”, a declarat Markus Duesmann, CEO Audi AG.

Uzina va avea 150 de hectare și va utiliza o nouă arhitectură IT ce va fi folosită pe întreaga suprafață a fabricii. Lucrările vor începe imediat ce vremea o va permite și vor fi gata în 2024, când este prevăzut startul producției.

Volkwagen a pierdut 330.000 de mașini la uzina din Wolfsburg și poate ajunge la concedieri. „Vor fi tăieri, vor fi pierderi.” CITEȘTE ȘI Volkwagen a pierdut 330.000 de mașini la uzina din Wolfsburg și poate ajunge la concedieri. „Vor fi tăieri, vor fi pierderi.”

Audi spune că va produce pe liniile din Changchun trei modele, pentru început, între care un SUV și o limuzină.

Audi deține majoritatea acțiunilor în noua companie realizată cu partenerii de la FAW, fiind prima de acest fel după modificarea legislației chineze.

Noua uzină Audi din China va fi condusă de Helmut Stettner (FOTO), cel care a condus cea mai performantă uzină a mărcii, cea din Neckarsulm, acolo unde sunt produse modelele vârf de gamă, RS, S și R8. Din 2021, el a fost trimis în China pentru a se ocupa de noul parteneriat cu FAW și de uzina de vehicule electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi uzina
audi masini electrice
suv electric audi
audi faw