Airbus a început construirea unei noi linii de asamblare pentru familia de avioane A320neo, la Toulouse

Airbus a început construirea unei noi linii de asamblare pentru familia de avioane A320neo, la Toulouse
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2024

Airbus a început construirea unei noi linii de asamblare pentru familia de avioane A320neo, la Toulouse, pentru a înlocui o linie mai veche și mai puțin eficientă și pentru a ajuta la accelerarea producției de anul viitor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Mișcarea nu va duce la o creștere netă a numărului de linii de asamblare, dar face parte din planurile de modernizare și accelerare a producției celei mai vândute familii de avioane A320neo/A321neo, pentru a satisface cererea în creștere într-un moment în care livrările de avioane sunt sub presiune, scrie News.ro.

Peste 460.000 de SUV-uri Kia din SUA ar trebui parcate afară, pentru a elimina riscul de incendiu, în cadrul unei rechemări CITEȘTE ȘI Peste 460.000 de SUV-uri Kia din SUA ar trebui parcate afară, pentru a elimina riscul de incendiu, în cadrul unei rechemări

Anul trecut, Airbus a adăugat o nouă linie de producție pentru modelul său A321neo, la un capăt al unei linii uriașe, folosită cândva pentru a fabrica avionul A380 superjumbo cu etaj, care nu mai este construit.

Acest lucru a adus numărul de linii de producție pentru avioane cu fuselaj îngust Airbus din Toulouse la două și totalul mondial la 8.

Airbus intenționează să aducă numărul acestor linii de asamblare la 10 prin adăugarea de capacitate la fabricile existente în Statele Unite și China.

Următoarea sarcină este schimbarea liniei originale de asamblare din Toulouse pentru A320 de la locația sa actuală din fosta hală de asamblare Concorde într-un nou loc, în interiorul fostei fabrici de asamblare A380, una dintre cele mai mari clădiri industriale din lume.

Lucrările de construcție la noua linie sunt în curs de desfășurare într-o zonă adiacentă liniei A321neo care a fost deschisă anul trecut, a declarat pentru Reuters un director din industrie care a vizitat recent șantierul.

Un purtător de cuvânt al Airbus a confirmat că a început construirea noii linii și a spus că va fi operațională în 2025, cu planuri de a transfera treptat activitățile de la linia actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
a320neo
toulouse