Airbus va elimina dependența de aprovizionarea cu titan din Rusia

Airbus va elimina dependența de aprovizionarea cu titan din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2022

Airbus va elimina dependența de aprovizionarea cu titan din Rusia în câteva luni, a declarat un director general din cadrul producătorului european de aeronave, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rusia este cel mai mare producător de titan, un metal strategic apreciat pentru rezistența sa în raport cu greutatea, scrie News.ro.

VIDEO Mercedes a reușit să parcurgă cu noul eSprinter, în trafic real, aproape 500 km CITEȘTE ȘI VIDEO Mercedes a reușit să parcurgă cu noul eSprinter, în trafic real, aproape 500 km

Metalul este folosit în principal în motoarele de avioane și trenurile de aterizare pentru avioane mari.

"Suntem în proces de decuplare de Rusia când vine vorba de titan. Va fi o chestiune de luni, nu de ani. Nu pot să vă dau o dată precisă; este un proces relativ complex, cu certificare și tot ceea ce necesită aviația, dar se va întâmpla ", a declarat Michael Schoellhorn, directorul general al Airbus Defence & Space și fost director de operațiuni al Airbus, într-un briefing al companiei.

Uniunea Europeană a evitat până acum interzicerea mărfurilor rusești, altele decât oțelul și cărbunele, iar titanul rămâne scutit de restricțiile impuse după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numește o operațiune specială.

Airbus a spus că încearcă să identifice alternative pentru aprovizionare, în timp ce rivalul american Boeing a afirmat că a suspendat achizițiile de titan din Rusia.

Surse din industrie spun că Airbus a extins achizițiile din Statele Unite și Japonia, în timp ce a explorat noi surse.

Certificarea noilor furnizori la standarde aerospațiale stricte poate dura ani de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
titan
rusia