Nokia vinde divizia de hărți digitale constructorilor auto Audi, BMW și Daimler pentru 2,8 miliarde euro

Nokia vinde divizia de hărți digitale constructorilor auto Audi, BMW și Daimler pentru 2,8 miliarde euro
scris 3 aug 2015

Nokia a ajuns la un acord cu producătorii auto germani Audi, BMW și Daimler pentru vânzarea diviziei de hărți digitale Here, tranzacție evaluată la 2,8 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al companiei finlandeze.

Cifra netă va fi de puțin peste 2,5 miliarde de euro, dat fiind că Nokia intenționează să compenseze consorțiul format din cei trei constructori auto cu circa 300 milioane de dolari în schimbul unor pasive ale diviziei de hărți.  

Hărțile Nokia Here echipează 80% din sistemele de navigație din Europa și America. Tranzacția va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor, se arată în comunicatul Nokia.

"Cu acest acord, se încheie și ultima etapă a reorganizării Nokia. Pe viitor, ne vom concentra pe fuziunea cu Alcatel-Lucent", a declarat Rajeev Suri, președinte și CEO al Nokia.

În aprilie, Nokia a anunțat că va prelua producătorul francez de echipamente de telecomunicații Alcatel-Lucent în schimbul a 15,6 miliarde de euro, cea mai mare tranzacție din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

După finalizarea tranzacției, estimată pentru a doua jumătate a anului 2016, Nokia va avea două mari divizii: Nokia Networks, care va produce echipamente de telecomunicații, și Nokia Technologies, axată pe cercetare și inovare.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
here
harti
audi
bmw
daimler