Nokia a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către Audi, BMW și Daimler

Nokia a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către Audi, BMW și Daimler
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2015

Producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia a anunțat vineri că a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către constructorii auto germani BMW, Audi și Mercedes, informează Reuters.

Nokia a precizat că suma netă rezultată în urma acestei vânzări va fi de aproximativ 2,55 miliarde de euro, în linie cu estimările inițiale. Conform calendarului inițial, tranzacția urma să se încheie în primul trimestru din 2016, însă Nokia a primit mai repede decât anticipa aprobarea autorităților de reglementare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Hărțile Nokia Here echipează 80% din sistemele de navigație din Europa și America.

Vânzarea serviciului Here este ultima etapă a transformării Nokia într-un furnizor de echipamente de telecomunicații, înaintea fuzionării cu grupul francez Alcatel-Lucent. Anul trecut Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, și-a vândut divizia de telefonie mobile către grupul american Microsoft.

În aprilie, Nokia a anunțat că va prelua Alcatel-Lucent în schimbul a 15,6 miliarde de euro, cea mai mare tranzacție din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

După finalizarea tranzacției, estimată pentru a doua jumătate a anului 2016, Nokia va avea două mari divizii: Nokia Networks, care va produce echipamente de telecomunicații, și Nokia Technologies, axată pe cercetare și inovare.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
here
harti digitale
audi
bmw
daimler
vanzare