Americanii au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari din partea Volkswagen, în scandalul legat de automobilele diesel poluante

Americanii au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari din partea Volkswagen, în scandalul legat de automobilele diesel poluante
scris 28 iul 2020

Cumpărătorii americani de vehicule diesel poluante ale grupului german Volkswagen au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari, a anunțat luni Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a Statelor Unite, transmite Reuters.

Volkswagen a convenit să răscumpere sau să repare peste 550.000 de veihucle diesel poluante, după ce în 2015 a recunoscut că a folosit un soft ilegal pentru a tria la testele de poluare, scrie News.ro.

Șeful de design al SEAT se mută la Renault CITEȘTE ȘI Șeful de design al SEAT se mută la Renault

Potrivit raportului final al FTC, peste 86% dintre americanii care au participat la acordurile cu VW au solicitat să își returneze automobilele în cadrul unui program de buyback sau să încheie mai devreme contractele de leasing, în loc să le repare.

Volkswagen a plătit peste 9,5 de miliarde de dolari consumatorilor americani, în timp ce compania Robert Bosch, furnizoare de componente pentru vehiculele VW, a plătit peste 300 de milioane de dolari consumatorilor americani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
despăgubiri