ANALIZĂ De la super-mașini noi la revoluții în categoria SUV, salonul de la Geneva vine plin de surprize

ANALIZĂ De la super-mașini noi la revoluții în categoria SUV, salonul de la Geneva vine plin de surprize
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2016

Domnia SUV-urilor de lux nu s-a încheiat nici pe departe, în pofida reglementărilor tot mai stricte în domeniul carburanților și emisiilor poluante, astfel că salonul auto de la Geneva va fi dominat în această săptămână de noi vehicule sport utilitare ale unor producători precum Maserati, Tesla și Audi, care își vor face debutul în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Popularitatea SUV-urilor, pentru care cumpărătorii sunt dispuși să plătească o suma mai mare de bani comparativ cu autoturismele, contribuie la creșterea profiturilor producătorilor”, explică Stephanie Brinley, analist la compania de cercetare IHS Automotive, relatează Bloomberg, citat de News.ro.

Mărcile premium, dar nu numai, au adăugat aproape toate SUV-uri noi în game, fără să renunțe însă la autoturismele tradiționale, a spus Brinley.

Interesul consumatorilor pentru aceste SUV-uri este determinat în primul rând de practicabilitatea mai mare, comparativ cu autoturismele. Mulți dintre cumpărători preferă poziția mai înaltă a scaunelor, vizibilitatea mai bună și spațiul mai mare de depozitare.

”Producătorii au răspuns la acestă cerere”, a arătat Brinley.

O mare atenție va atrage Maserati, care va prezenta primul SUV din istoria companiei, Levante. Producătorul italian este unul dintre ultimele branduri din categoria high-end care oferă un model SUV.

Noul SUV Bentayga al Bentley, lansat pe piață, va fi prezent la rândul său la Geneva, în albastru strălucitor. Jaguar va lansa în acest an modelul F-Space, iar Lamborghini are un SUV în lucru.

Reticența vine din partea Rolls-Royce, care a anunțat că nu va fabrica niciodată un SUV, și Ferrari, care până acum s-a opus la rândul său acestei posibilități.

Levante va fi prezentat luni, la Geneva, iar Maserati a anunțat că SUV-ul va oferi motoare V6 și V8, fiind posibilă și o versiune diesel, până în 2018.

Tesla va fi la rândul său în centrul atenției la Geneva, întrucât nu a prezentat încă SUV-ul Model X în Europa.

Dacia va prezenta un nou model în ediție limitată la salonul auto de la Geneva CITEȘTE ȘI Dacia va prezenta un nou model în ediție limitată la salonul auto de la Geneva

Audi vine la expoziție cu modelul Q2, iar compania este prima între mărcile premium germane care fabrică un SUV-B (un SUV de dimeniuni mici). Audi intenționează să comercializeze Q2 ca principalul său SUV, atunci când va ajunge la un volum complet al vânzărilor, în 2018.

Ferrari, care refuză încă să cedeze atracției unei piețe auto obsedate de SUV-uri, va prezenta versiunea sa a unui vehicul practic, Ferrari GTC4Lusso, care arată ca un autoturism hatchback. Numele automobilului provine de la predecesoare precum 330 GTC și 330 GT, despre care se spune că ar fi fost favoritele fondatorului companiei, Enzo Ferrari.

Opiniile despre acest automobil ar putea fi mixte. ”Aș fi dorit să fie la fel de frumos ca originalul Lusso, aproape am cumpărat unul”, a declarat un artist la petrecerea Vanity Fair Young Hollywood, de la Chateau Marmont.

Într-un comunicat al Ferrari se arată că noul model este suficient de original pentru a-și confirma reputația numelui, combinând o putere impectabilă cu confort și un stil de șofat elegant. ”Este o mașină destinată clienților care vor să experimenteze plăcerea de a conduce un Ferrari oriunde, oricând”, potrivit comunicatului.

O altă ofertă vine din partea Volvo, care a primit deja laude pentru vehiculul wagon Volvo V90. La prezentare, dacă se va apropia de modelul XC90 lansat anul trecut, atunci mașina poate fi o alegere bună.

În privința automobilelor mai agresive, Buggatti va atrage multă atenție cu modelul Chiron, de 2,5 milioane de dolari, versiunea reală a prototipului prezentat anul trecut. Este succesorul modelului Bugatti Veyron și atinge 310 mile pe oră (490 kilometri pe oră). Potrivit primelor estimări, Chiron atinge 60 de mile pe oră în 2,2 secunde (96,5 kilometri pe oră).

Mercedes va prezenta o serie de automobile cabriolet, în frunte cu Cabriolet Clasa C, între care noul SL, modelul SLC și AMG S65 Cabriolet.

BMW va oferi automobilul M760Li xDrive, un automobile Serie 7 mai rapid, în timp ce Lexus vine cu o versiune hibridă a coupe-ului de lux LC. Cadillac nu participă la ediția din acest an a salonului de la Geneva.

Între alți producători, Porsche va fi prezent cu 718 Boxter, cu motor în patru cilindri, iar Lamborghini cu automobilul aniversar Centenario, pentru celebrarea vârstei de 100 de ani a lui Ferruccio Lamborghini.

Jaguar lansează automobilul F-Type SVR, iar Lotus noul Elise Cup 250 plus două modele secrete.

Bentley va prezenta la rândul său modelul 2017 Mulsanne, în trei variante, precum și o versiune actualizată a automobilului Flying Spur.

Aston Martin va marca debutul mondial al modelului DB11, înlocuitorul automobilului DB9.

Cel mai prestigios brand tradițional britanic, Rolls-Royce, a anunțat că va prezenta o versiune “Black Badge” a automobilului Ghost, de 300.000 de dolari.

viewscnt

 

viewscnt
Afla mai multe despre
salonul auto geneva
maserati
tesla
audi
buggatti