GALERIE FOTO: Renault relansează brandul de mașini sport Alpine

GALERIE FOTO: Renault relansează brandul de mașini sport Alpine Galerie foto

Foto: Renault/Greg WHITE/SID LEE

scris 16 feb 2016

Renault a prezentat marți prototipul Alpine Vision, modelul de serie al mărcii sport de lux urmând să fie lansat în 2017, la mai mult de două decenii după ce grupul francez a renunțat la brandul Alpine. Prin resuscitarea mărcii, Renault speră să reproducă succesul înregistrat în anii ’70 de modelele produse la uzina de la Dieppe, printre care A108 și A110 Berlinette.

"Alpine, cu istoria sa bogată, este alegerea evidentă pentru intrarea pe segmentul premium al mașinilor sport", a spus Carlos Ghosn, directorul general Renault, citat de france24.com.

Potrivit șefului Renault, modelul de serie nu se va deosebi foarte mult de prototipul dezvăluit marți. Alpine Vision este echipat cu un motor turbo cu patru cilindri, care permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4,5 secunde, sub timpul obținut de Porsche 911 Carrera.

Foto: Renault/Amy SHORE

Foto: Renault/Amy SHORE

"Competițiile sportive și mașinile sport sunt adânc înrădăcinate în ADN-ul grupului Renault. La începutul lunii, am anunțat reîntoarcerea în Formula 1 cu o echipă Renault, iar astăzi prezentăm Alpine. Mai târziu în acest an vom dezvălui modelul de serie", a spus Ghosn.

Renault a abandonat producția de mașini Alpine în 1995, după patru decenii de la lansarea mărcii, din cauza profitabilității scăzute.

Noul Alpine va fi produs la uzina Renault din Dieppe (Normandia), zona istorică a brandului, și va fi pus în vânzare în 2017, inițial doar pe piețele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
alpine
masini sport
marca
premium
relansare