Aston Martin va atrage aproape 600 de milioane de lire sterline printr-o emisiune de drepturi de preempțiune

Aston Martin va atrage aproape 600 de milioane de lire sterline printr-o emisiune de drepturi de preempțiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2022

Aston Martin va atrage 575,8 milioane de lire sterline (660 de milioane de dolari) printr-o emisiune de drepturi de preempțiune, în timp ce investitorii majori, inclusiv fondul suveran de administrare a averilor din Arabia Saudită, își păstrează încrederea în producătorul britanic de automobile de lux aflat în dificultate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania cu o istorie de 109 ani a anunțat luni că va emite patru noi acțiuni, la prețul de 103 pence pe unitate, pentru fiecare acțiune existentă, scrie News.ro.

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut semnificativ CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut semnificativ

Emisiunea de drepturi face parte dintr-o majorare de capital anunțată anterior, de 653,8 milioane de lire sterline, ceea ce face ca Fondul de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite să fie unul dintre cei mai mari acționari ai companiei.

Aston Martin a declarat că problema drepturilor de preempțiune a fost pe deplin angajată și garantată, cu sprijinul PIF, precum și al președintelui Lawrence Stroll Yew Tree și Mercedes Benz.

Strângerea de fonduri va permite companiei să-și reducă datoria și să investească în noi modele, a spus acesta.

Proprietarul echipei de curse de Formula 1 a consumat bani și a fost afectat de probleme ale lanțului de aprovizionare.

Compania a înregistrat în iulie o triplare a pierderilor semestriale înainte de impozitare.

Aston Martin a respins o propunere de investiție de 1,3 miliarde de lire sterline, care ar fi predat controlul afacerii investitorului italian Investindustrial și producătorului chinez Geely.

”Fundamentele Aston Martin rămân nesigure cu sau fără majorarea de capital”, a declarat Victoria Scholar, șefa de investiții la Interactive Investor, subliniind problemele din prima jumătate a anului. Ea a spus că o scădere recentă a lirei ar putea încuraja interesul unui cumpărător străin pentru companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
masini