Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere, care îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive

 Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere, care îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive
scris 11 aug 2021

Cel mai nou vehicul concept al Audi este un model electric decapotabil cu un aspect sinistru, numit Skysphere, care îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive și elemente de lux, transmite CNBC.

Modelul decapotabil dispune de un ampatament adaptabil, care își poate modifica dimensiunile în funcție de modul de conducere, cabină digitală cu volan retractabil și pedale proiectate să se retragă atunci când automobilul se conduce singur, scrie News.ro.

VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat cât costă o franzelă: Nu mănânc pâine CITEȘTE ȘI VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat cât costă o franzelă: Nu mănânc pâine

"Acesta este ceea ce numim lux progresiv. Aceasta nu este o mașină, ci mai degrabă un dispozitiv de experiență", a declarat marți Henrik Wenders, șeful Audi, în timpul unui eveniment media pentru prezentarea digitală a vehiculului.”

Conceptul reprezintă ceea ce Audi crede că ar putea realiza, probabil, în a doua jumătate a acestui deceniu, deoarece pivotează către vehiculele electrice și autonome, potrivit oficialilor companiei. Audi intenționează să ofere exclusiv vehicule electrice până în 2033, după introducerea ultimului său vehicul cu motor cu ardere internă în 2026.

Compania a spus că Skysphere este conceput să se conducă singur, dar că nu poate face acest lucru în acest moment.

Nu este clar cât de fezabil ar fi un vehicul care își poate schimba dimensiunile pentru un model de producție.

Autonomia vehicului electric este de aproximativ 310 mile, potrivit Audi.

Wenders a spus că mărcile auto, precum Audi, trebuie să se gândească la ceea ce ar putea fi posibil cu vehiculele electrice, chiar dacă tehnologiile avansate, cum ar fi ampatamentul reglabil, s-ar putea să nu fie la ora actuală.

În afară de tehnologii, vehiculul semnalează o nouă direcție de design pentru marca de lux deținută de Volkswagen.

VIDEO Guvernul declanșează operațiunea de vaccinare la țară. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul declanșează operațiunea de vaccinare la țară. "Orașul vaccinează satul"

Gael Buzyn, șeful studioului de design Audi din Malibu, a declarat că ”o mulțime de elemente” ale mașinii vor fi incluse în viitoarele vehicule de serie.

Directorii Audi au spus că vehiculul reunește în esență ”două vehicule într-unul”.

Primul este un automobil decapotabil cu conducere agresivă, capabil să atingă 60 mph (96,56 km/h) în aproximativ patru secunde.

Al doilea este un autoturism care se va conduce singur și se va extinde cu aproximativ 10 inci (25 cm) pentru o cabină mai mare și mai confortabilă.

”Nu este doar un studiu de proiectare, ci un concept care ne arată, intern și extern, ce este posibil”, a spus Wenders.

Mașina a fost prezentată marți pentru 2021 Monterey Car Week din California, un festival de mașini de lux care include prestigiosul salon auto Pebble Beach Concours d’Elegance.

Skysphere este primul dintr-o nouă familie de vehicule concept axate pe schimbarea Audi de la mașini la ”dispozitive de experiență”.

Al doilea vehicul, numit Grandsphere, este programat să fie dezvăluit pe 1 septembrie, urmat de Urbansphere în prima jumătate a anului 2022.

Termenul ”sferă” este menit să simbolizeze spațiul interior al vehiculelor pentru șoferi și pasageri, potrivit Audi.

"Aceste mașini concept au un nou design care în cele din urmă reimaginează interiorul, habitaclul, ca centru al vehiculului, și nu mai subordonează experiența pasagerilor de cerințele tehnologice", a arătat compania într-un comunicat.

Producătorii de automobile folosesc în mod obișnuit vehicule concept pentru a evalua interesul clienților sau pentru a arăta direcția viitoare a unui vehicul sau a unei mărci.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
skysphere
audi