Ministru: România va plăti aproximativ jumătate din datoria acumulată față de Agenția Spațială Europeană

Ministru: România va plăti aproximativ jumătate din datoria acumulată față de Agenția Spațială Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2021

Guvernul României, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va plăti o primă tranșă din datoria de 124 milioane de euro acumulată față de Agenția Spațială Europeană (ESA) în perioada 2017-2019, în care guvernele au neglijat acest program de cercetare, a anunțat ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contactat de HotNews.ro, Teleman a spus că Guvernul va plăti aproximativ jumătate din datorie, în luna septembrie din acest an.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Potrivit ministrului Ciprian Teleman, programul ESA asigură un retur industrial de până la 95% pentru institutele, companiile și universitățile românești, în plus păstrarea în țară a proprietății intelectuale și accesul la tehnologiile ESA. Acesta spune că în prezent în program sunt implicate mai mult de 90 de unități și peste 1200 de specialiști români (echivalent normă întreagă).

Agenția Spațială Română (ROSA) coordonează programul spațial național și programul ESA din partea României.

Statul român nu și-a mai plătit din 2017 contribuția financiară națională la programele opționale ale Agenției Spațiale Europene (ESA), la care România este membru din 2011.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul cercetării
inovării și digitalizării
ciprian teleman
agenția spațială europeană