Audi avertizează: Deficitul de semiconductori pentru industria auto din Germania va dura ani

Audi avertizează: Deficitul de semiconductori pentru industria auto din Germania va dura ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Rezolvarea deficitului de semiconductori care a creat blocaje pentru industria auto din Germania va necesita ani, în ciuda planurilor producătorilor de cipuri de a construi fabrici în țară, a declarat vineri un manager senior al Audi. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii germani de automobile și producătorii de electronice au fost puternic afectați de întârzierile de producție, cauzate de un deficit global de cipuri, arată News.ro.

DOCUMENTE Comuniștii români din perioada interbelică se certau și se pârau la Moscova, pe care o susțineau în dezmembrarea României CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Comuniștii români din perioada interbelică se certau și se pârau la Moscova, pe care o susțineau în dezmembrarea României

Directorii și factorii de decizie politică regândesc liniile de aprovizionare și încearcă să reducă dependența de o mână de furnizori de cipuri din Asia și SUA.

Berlinul i-a curtat pe cei mai mari producători de cipuri din lume cu subvenții de miliarde de euro, iar producători precum Intel, din SUA, și TSMC, din Taiwan, au anunțat anul acesta planuri de a construi fabrici în Germania.

"La urma urmei, durează ani de zile. Se investesc miliarde de dolari", a declarat Renate Vachenauer, șefa de achiziții la Audi, companie deținută de grupul  Volkswage, citată de ziarul Augsburger Allgemeine.

VIDEO Incendii catastrofale în Hawaii: Zeci de persoane decedate, mii de locuitori evacuați, pagube de sute de milioane de dolari. Reacția autorităților, în discuție CITEȘTE ȘI VIDEO Incendii catastrofale în Hawaii: Zeci de persoane decedate, mii de locuitori evacuați, pagube de sute de milioane de dolari. Reacția autorităților, în discuție

Vachenauer a spus că producătorii de automobile ar putea atenua blocajele prin reducerea varietății de cipuri folosite din cele 8.000 de tipuri diferite din vehiculele de astăzi.

”Trebuie să folosim multe pârghii pentru a stabiliza oferta de semiconductori și, de asemenea, să facem stocuri”, a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
semiconductor
deficit
germania
ani