BMW, pentru al optulea an la rând, cel mai mare exportator de mașini din SUA

BMW, pentru al optulea an la rând, cel mai mare exportator de mașini din SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2022

Constructorul german de automobile premium BMW a fost și în 2021 cel mai mare exportator de autovehicule din SUA, cu o valoare a mașinilor exportate de peste 10 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia SUA a beneficiat din plin și în 2021 de pe urma producătorului german BMW, care a reușit să-și păstreze titlul de cel mai mare exportator de mașini al acestei țări. Volumul produs în uzina din SUA de bavarezi a fost unul record, de 433.810 automobile, iar mai mult de jumătate din acesta, 257.876 de unități, au fost vândute la export, în special în Europa, dar și pe alte piețe, fiind înregistrate 120 de țări în care ajung mașinile produse în fabrica din Spartanburg, Carolina de Sud.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Valoarea acestor autovehicule a fost de peste 10 miliarde de dolari, potrivit cifrelor publicate de Departamentul de Comerț al SUA. Cele mai multe dintre aceste mașini au fost îmbarcate pe vapoare în portul din Charelston (219.000 de vehicule), restul fiind exportate din alte cinci porturi, dar și pe calea ferată, în Canada.

Cele mai mari exporturi s-au făcut către China (24,1%), Germania (12,3%), Coreea de Sud (9,4%), Canada (5,6%) și Marea Britanie (5,4%).

Stellantis a depășit vânzările VW Group, în Europa, în 2021 CITEȘTE ȘI Stellantis a depășit vânzările VW Group, în Europa, în 2021

„Liberul comerț și piețele deschise sunt esențiale pentru ca afacerile și economiile globale să crească. Acesta este motivul pentru care BMW și Carolina de Sud au avut succes”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru producție. „Uzina din Spartanburg contribuie foarte mult la succesul BMW Group. Ea este centrul de competență pentru familia noastră de automobile X. Are angajați de talie mondială care construiesc produse de talie mondială. Îi felicit pe cei 11.000 de angajați ai noștri pentru această realizare și le mulțumesc partenerilor noștri din Carolina de Sud pentru sprijinul extraordinar.”

 Uzina BMW din Spartanburg are o capacitate maximă de 450.000 de autoturisme anual și are circa 11.000 de angajați. Investițiile BMW în această uzină au permis asamblarea pe aceleași linii de fabricație atât a modelelor cu motoare cu combustie, cât și a celor electrice.

BMW Manufacturing, care deține uzina din Spartanburg, este o subsidiară a BMW AG din Germania și este producătorul celor mai multe modele din familia X.

În 2021, 179.840 de modele X produse de BMW Manufacturing au fost vândute pe piața din SUA, reprezentând 53,4% din totalul vânzărilor mărcii BMW din această țară. Cele mai vândute două modele BMW din America au fost BMW X3 și BMW X5.

Din 1992, BMW Group a investit aproape 12 miliarde de dolari în fabrica sa din Carolina de Sud, care a devenit cea mai mare uzină BMW Group din lume, producând peste 1.500 de automobile în fiecare zi. Portofoliul de modele include cinci modele BMW X, patru modele X Motorsport și două modele X plug-in hybrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw export sua
bmw x produs sua
uzina bmw familia x suv