Audi - la un pas de amendă dacă nu finalizează rapid actualizarea softurilor pentru cele 151.000 de motoare TDI

Audi - la un pas de amendă dacă nu finalizează rapid actualizarea softurilor pentru cele 151.000 de motoare TDI
scris 18 sep 2019

Autoritatea pentru transport din Germania, KBA, a avertizat Audi că va fi amendată din cauză că nu a reușit să îndepărteze software-ul considerat ilegal de pe motoarele diesel. Constructorul german susține că pregătește documentația pentru toate mașinile.

Campania de rechemare pentru mașinile Audi echipate cu motoare diesel este în atenția KBA, care a trimis avertizări constructorului, potrivit publicației Bild am Sontag. Ministerul Federal al Transporturilor a confirmat informația, potrivit presei germane, care scrie că marca premium a grupului VW va fi obligată să facă o rechemare și pentru mașinile echipate cu motoare euro 4. Audi trebuie să demonstreze, până pe 26 septembrie, că a reușit să aducă la starea cerută de KBA toate vehiculele din Germania care au motoare care reușesc să manipuleze testele de emisii. Este vorba despre motoarele diesel V6 și V8 TDI, euro 6. Amenda ar urma să se ridice la 25.000 de euro pentru fiecare mașină.

Potrivit datelor transmise de Audi, mai erau de actualizat aproximativ 8 procente din totalul vehiculelor afectate, adică circa 8.200 de automobile. „Vom avea documentația completă pentru ultimele 8.200 de vehicule în septembrie, în limitele stabilite de KBA”. Mai există alte 12.400 de automobile, despre care Audi a spus că a fost dezvoltată o soluție de actualizare a software-ului. Compania susține că nu există motiv pentru retragerea  omologării acestor mașini.

Ford și Volkswagen negociază dezvoltarea unui al doilea vehicul electric în Europa CITEȘTE ȘI Ford și Volkswagen negociază dezvoltarea unui al doilea vehicul electric în Europa

În total, au fost 151.000 de automobile Audi, cu motoare TDI Euro 6, care erau echipate cu soft care controla rezultatele testelor de emisii într-un mod considerat ilegal de autorități. Potrivit datelor KBA, este vorba despre Audi A4, A5, Q7, A6 (3.0, 180 kW), A7 (3.0l, 180 kW), A8 (4.2l), A8L (4.2l), A8 (3.0l, 184 kW) și A8L (3.0l, 184 kW).

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
rechemare tdi
motoare audi 3.0 tdi
software audi diesel