Audi preferă să ofere angajaților un ajutor unic, scutit de taxe, pentru a-i proteja de inflație, în loc să crească salariile

Audi preferă să ofere angajaților un ajutor unic, scutit de taxe, pentru a-i proteja de inflație, în loc să crească salariile
scris 31 oct 2022

Producătorul german de automobile Audi preferă să ofere angajaților ajutoare unice, scutite de taxe, în loc de majorări permanente ale salariilor, a declarat directorul său de resurse umane, în timp ce sindicatele din cea mai mare economie a Europei cer salarii mai mari pentru a compensa inflația, transmite Reuters.

Puterea de cumpărare a muncitorilor din Germania a fost deja afectată, ca urmare a unei creșteri de 11,6% a prețurilor de consum în octombrie, scrie News.ro.

ANUNȚ Când vor fi lansate cursele regulate pe Aeroportul Băneasa CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când vor fi lansate cursele regulate pe Aeroportul Băneasa

Cu toate acestea, angajatorii nu văd prea multe posibilități de majorare a salariilor, din cauza costurilor tot mai mari cu materialele și energia.

Sindicatul german IG Metall a convocat greve în rândul lucrătorilor din industria metalurgică și electrică, care au început sâmbătă seara la unele companii, acesta cerând majorarea salariilor cu 8% pentru 3,8 milioane de angajați din cel mai mare sector industrial din țară.

Sindicatul a respins o ofertă a angajatorilor, pentru o plată de 3.000 de euro, repartizată pe 30 de luni, ca soluție temporară pentru a ajuta lucrătorii să facă față inflației.

Dar o astfel de plată ar putea fi o modalitate de a ajunge la un acord, a spus directorul de resurse umane al Audi, Xavier Ros, adăugând că răspunsul la creșterea prețurilor de consum cu creșteri semnificative ale salariilor ar dăuna economiei pe termen lung.

”Ceea ce trebuie să discutăm este întrebarea cât de durabilă este o creștere atât de semnificativă a salariului atunci când vorbim de o problemă temporară”, a spus Ros, citat de săptămânalul german Automobilwoche.

Audi, o marcă a grupului Volkswagen, nu este ea însăși un partener direct în negocierile salariale, dar adoptă rezultatele discuțiilor într-un contract colectiv pentru salarii.

”Situația este dificilă și de aceea înțeleg că aceste negocieri sunt mai complicate decât de obicei”, a adăugat Ros.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
salariu
ajutor