Baidu introduce taxiurile sale fără șofer și în Shenzhen

Baidu introduce taxiurile sale fără șofer și în Shenzhen
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2023

Compania tech chineză Baidu a anunțat că a obținut o licență comercială din partea autorităților de reglementare pentru a opera taxiurile sale fără șofer și în Shenzhen, un oraș cu o populație de peste 12 milioane de locuitori care este considerat totodată hub-ul tech al Chinei, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Baidu a precizat că flota sa de „robotaxiuri”, cunoscute sub brandul Apollo Go, au primit aprobarea de a opera și taxa pasageri într-o zonă de 188 de kilometri pătrați din Shenzhen, scrie Hotnews.ro

Cea mai mare investiție făcută vreodată în Israel CITEȘTE ȘI Cea mai mare investiție făcută vreodată în Israel

Compania tech și-a adus pentru prima oară taxiurile care se conduc singure în Shenzen anul trecut, însă mașinilor nu li s-a permis să iasă pe șosele fără un supraveghetor uman. Taxiurilor fără șofer li s-a interzis de asemenea să taxeze pasagerii.

Noua aprobare obținută de Baidu vine după ce compania chineză a obținut anterior licența necesară pentru a opera taxiurile sale „robot” în orașele Wuhan, Chongqing și Beijing. În capitala chineză însă compania încă așteaptă dreptul de a o face contracost.

Baidu a declarat de asemenea că intenționează să lanseze pe șosele alte 200 de taxiuri fără șofer până la sfârșitul acestui an.

Baidu a investit miliarde în taxi-urile autonome în ultimul deceniu și tehnologia a ajuns departe, compania primind la finele anului trecut inclusiv dreptul de a le opera pe timp de noapte în orașul Wuhan.

Pentru mașinile autonome este o mare problemă circulația pe timp de noapte, pe ploaie, pe ceață sau pe ninsoare. Tehnologia a avansat însă, iar unele orașe au decis că aceste mașini pot circula în siguranță și în condiții de vizibilitate scăzută.

viewscnt
Afla mai multe despre
shenzhen
taxi
baidu