Baidu va începe testarea unor mașini fără șofer în SUA și vrea să lanseze primul automobil autonom în 2018

Baidu va începe testarea unor mașini fără șofer în SUA și vrea să lanseze primul automobil autonom în 2018
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mar 2016

Baidu, compania care deține cel mai mare motor de căutare din China, va începe “foarte curând” să testeze mașini fără șofer pe străzile din SUA, ca parte a eforturilor de a lansa primul său automobil autonom pe piață în 2018, potrivit unui oficial al companiei, scrie Forbes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul de a lansa o mașină autonomă pe piață în 2018 este foarte ambițios, dar lipsa unei legislații specifice, discuțiile privind aplicabilitatea legilor din domeniul auto în cazul mașinilor cu pilot automat și problemele de etică fac ca extinderea pe scară largă a acestor automobile să fie întârziată.

Spre comparație, Google intenționează să lanseze propriul model autonom în 2020.

În decembrie 2015, Baidu a testat cu succes prima sa mașină fără șofer în Beijing. Automobilul autonom, un BMW Seria 3 modificat, a fost testat pe străzile din Beijing, pe o distanță de 30 kilometri.

Autovehiculul a fost echipat cu software-ul AutoBrain dezvoltat de Baidu, capabil să detecteze poziția participanților la trafic și să ia decizii în funcție de mediul înconjurător.

Mașina a efectuat o serie de manevre, precum virări la stânga și la dreapta, întoarceri, depășiri și frânări în spatele automobilelor aflate în trafic, viteza maximă atinsă fiind de 100 kilometri la oră, potrivit unui comunicat al companiei chineze.

Președintele Ferrari exclude lansarea unor modele electrice sau fără șofer: Este o idee aproape obscenă CITEȘTE ȘI Președintele Ferrari exclude lansarea unor modele electrice sau fără șofer: Este o idee aproape obscenă

Baidu, care în ultimii ani a investit masiv în inteligența artificială, se alătură numelor mari din IT care urmăresc să se extindă pe piața auto prin modele fără șofer, precum Google, Apple și Samsung.

Mașinile autonome dezvoltate de Google au fost  deja testate pe o distanță totală de peste 3 milioane de kilometri pe drumurile din SUA în cei peste șase ani de la demararea proiectului, timp în care au fost implicate în 17 incidente minore de trafic, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
google car
google
fara sofer
masini autonome
sua
beijing