SUA: VW are la dispoziție încă patru săptămâni pentru adoptarea unei soluții în scandalul emisiilor

SUA: VW are la dispoziție încă patru săptămâni pentru adoptarea unei soluții în scandalul emisiilor
scris 24 mar 2016

Volkswagen are la dispoziție încă patru săptămâni pentru a ajunge la o înțelegere cu autoritățile de reglementare din SUA în vederea remedierii celor circa 600.000 de automobile diesel care încalcă standardele de poluare, informează Bloomberg.

Inițial, Volkswagen trebuia să prezinte astăzi, la o audiere în instanță, metoda prin care automobilele care poluează peste limitele legale urmează să fie remediate.

Judecătorul districtual Charles Breyer, din San Francisco, a afirmat, la audierea de astăzi, că progresele făcute în această direcție sunt semnificative și a prelungit termenul pe care VW îl are la dispoziție pentru a conveni o soluție cu Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) până pe 21 aprilie.

Breyer a adăugat că adoptarea unei soluții este încetinită de unele dificultăți tehnice.

Porsche recompensează angajații cu prime specială de aproape 9.000 euro pentru rezultatele record din 2015 CITEȘTE ȘI Porsche recompensează angajații cu prime specială de aproape 9.000 euro pentru rezultatele record din 2015

VW încearcă, de câteva luni, să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții Departamentului de Justiție și ai Agenției pentru Protecția Mediului, pentru ca mașinile implicate în scandalul emisiilor să respecte normele de poluare. Un aspect esențial în adoptarea unei soluții este disponibilitatea EPA de a accepta o soluție care nu remediază complet problema poluării, ci doar reduce emisiile nocive.

Volkswagen a admis, în septembrie anul trecut, că vehiculele diesel comercializate în SUA emit și de 40 de ori mai multe gaze toxice față de pragul stabilit de autoritățile de reglementare.

La nivel mondial, aproximativ 11 milioane de vehicule VW vândute în 100 de țări sunt echipate cu dispozitivul care permite manipularea testelor de mediu.

Până la remedierea problemelor, cel mai mare producător auto european are interdicție de a mai comercializa în SUA modelele diesel implicate în scandal. Totodată, grupul este implicat în peste 500 de procese intentate de posesori de automobile ale căror motoare sunt echipate cu dispozitivul ilegal.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
masini
emisii
scandal
epa
nox
emisii
sua