Blue Origin a pierdut procesul cu NASA privind un contract proftabil atribuit SpaceX pentru transportarea de astronauți pe Lună

Blue Origin a pierdut procesul cu NASA privind un contract proftabil atribuit SpaceX pentru transportarea de astronauți pe Lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

Un tribunal federal comercial din Statele Unite a decis împotriva companiei Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, într-un proces în care contesta atribuirea de către NASA a unui contract profitabil companiei SpaceX a lui Elon Musk pentru transportarea de astronauți pe Lună, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Judecătorul federal Richard Hertling a dat câștig de cauză pârâtei în procesul intentat NASA de Blue Origin în luna august, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

NASA a anunțat într-un comunicat că activitățile cu SpaceX se vor relua ”cât mai curând posibil”, acum că hotărârea a fost emisă.

”Vor exista oportunități viitoare pentru companii de a colabora cu NASA pentru a stabili o prezență umană pe termen lung pe Lună în cadrul programului Artemis al agenției”, a adăugat agenția.

Un purtător de cuvânt al Blue Origin a afirmat într-un comunicat pentru CNBC că procesul companiei ”a evidențiat problemele importante de siguranță ale procesului de achiziție a sistemului de aterizare umană care trebuie încă rezolvate”.

”Readucerea astronauților în siguranță pe Lună prin modelul de parteneriat public-privat al NASA necesită un proces de achiziții fără prejudecăți, alături de o politică solidă și promovarea concurenței.

Blue Origin rămâne profund dedicată succesului programului Artemis”, a spus compania.

SpaceX nu a răspuns unei solicitări de comentarii asupra deciziei. Musk, într-un tweet care a răspuns articolului CNBC despre hotărârea instanței, a postat o fotografie din filmul din 2012 ”Dredd”.

În aprilie, NASA a acordat SpaceX unicul contract pentru programul Human Landing System al agenției, în cadrul unui proces competitiv.

În valoare de 2,9 miliarde de dolari, contractul atribuit SpaceX prevede utilizarea rachetei Starship pentru a transporta astronauți pe Lună pentru viitoarele misiuni Artemis ale NASA.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

SpaceX concura cu Blue Origin și Dynetics pentru ceea ce se aștepta să fie două contracte, înainte ca NASA să acorde doar un singur contract din cauza unei alocări mai mici decât se aștepta pentru program din partea Congresului.

Blue Origin a protestat rapid împotriva deciziei la Biroul de responsabilitate guvernamentală din SUA, dar GAO la sfârșitul lunii iulie a respins apelul companiei, ceea ce a determinat compania spațială a lui Bezos să-și intensifice acțiunile în justiție.

Bezos este, de asemenea, fondatorul gigantului de comerț electronic Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue origin
spacex
nasa