Dacia vinde mai mult în Marea Britanie

Dacia vinde mai mult în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2021

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 24,6% luna trecută, la 106.265 vehicule, cel mai redus nivel înregistrat în octombrie din 1991, din cauza deficitului de semiconductori, a anunțat joi Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În octombrie, Dacia a vândut 1.318 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 5,27% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 1.252 de unități, arată Agerpres.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

De asemenea, în topul celor mai bine vândute modele în octombrie se află Wolkswagen Polo, MINI, Nissan Qashqai, Ford Focus și Vauxhall Corsa.

În octombrie, cota de piață a vehiculelor pe benzină și diesel s-a redus la 4,2% și, respectiv, 6,6% (de la 4,3% și, respectiv, 14,9% în octombrie 2020), în timp ce cota de piață a vehiculelor electrice a urcat la 15,2%, de la 6,6%.

„Cifrele din septembrie sunt extrem de dezamăgitoare și arată noi dovezi ale impactului pandemiei asupra sectorului auto. Sunt necesare investiții publice masive în facilități de reîncărcare, pentru a ține pasul cu cererea în creștere pentru vehicule electrice”, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În primele zece luni din 2021, vânzările de mașini noi în Regatul Unit au urcat cu 2,8%, la 1,422 milioane de vehicule.

În perioada ianuarie-octombrie 2021, Dacia a vândut 14.585 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 17,53% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 17.686 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele zece luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Wolkswagen Golf, Wolkswagen Polo, Mercedes-Benz A-Class și Ford Fiesta.

SMMT se așteaptă acum ca în 2021 să fie vândute 1,66 milioane de mașini noi, față de un nivel de 1,82 milioane previzionat anterior.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei. (Sursa: Agerpres)

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
masini