BMW a ales Amazon ca furnizor de cloud pentru mașinile autonome. „Vom avea mai multe schimbări decât în ultimii 30 de ani”

BMW a ales Amazon ca furnizor de cloud pentru mașinile autonome. „Vom avea mai multe schimbări decât în ultimii 30 de ani”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 sep 2023

BMW Group și Amazon au anunțat că sistemul de conducere autonomă bazat pe ADAS de nouă generație, care va echipa noile automobile Neue Klasse, va folosi AWS (Amazon Web Services) pentru serviciile de cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BMW Group își va dezvolta sistemul avansat de asistare de nouă generație (ADAS) folosind AWS (Amazon Web Services) pentru implementarea de noi funcții pentru următoarea sa generație de automobile, "Neue Klasse", care urmează să fie lansată în 2025. Noul sistem bazat pe cloud va valorifica Cloud Data Hub preexistent al BMW pe AWS și va utiliza calculul AWS, inteligența artificială generativă (AI generativă), Internet of Things (IoT), învățarea automată și capacitățile de stocare pentru a contribui la accelerarea livrării de automobile BMW automatizate avansat.

ANALIZĂ Prețul carburanților, încotro? CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Prețul carburanților, încotro?

„În următorul deceniu, obiceiurile și așteptările consumatorilor vor genera mai multe schimbări în industria auto decât am văzut în ultimii 30 de ani”, a declarat dr. Nicolai Martin, vicepreședinte executiv BMW Group pentru Experiența de Condus. „Acesta este doar începutul unei noi ere a condusului automatizat avansat, alimentat de inovații în tehnologie și inginerie. Prin colaborarea cu AWS, BMW Group, împreună cu partenerul nostru - Qualcomm Technologies -, construiește noua noastră platformă de condus autonom pe infrastructura scalabilă, sigură și fiabilă a AWS. Exploatăm capacitatea AWS de a ajuta la împuternicirea următoarei generații de funcții de condus și parcare autonome ale BMW."

Sistemul ADAS este prezent deja pe majoritatea automobilelor vândute în Europa, având funcții care sunt deja obligatorii, precum frânarea de urgență în caz de impact, dar oferă suplimentar, opțional, și funcții inovatoare care asistă șoferul în timpul condusului. Cu ajutorul senzorilor și software-ului avansat, care are în spate procesoare tot mai complicate, sistemul de asistență nu doar că avertizează șoferul în diferite situații cu grad de pericol, dar intervine asupra frânelor și direcției pentru a crește siguranța pasagerilor. BMW vrea să utilizeze noua generație ADAS împreună cu serviciile de cloud AWS pentru a oferi noi funcții și pentru a îmbunătăți experiența de condus.

 În același timp, parteneriatul cu Qualcomm technologies permite BMW dezvoltarea în comun a sistemelor de conducere autonomă bazate pe platforma deschisă și modulară Snapdragon Ride. Sistemele dispun de o stivă integrată de software Ride Vision pentru a permite percepția la 360 de grade pentru automobil. Împreună cu AWS și Qualcomm Technologies, inginerii BMW Group au acces la hardware de top, software de viziune și capacități cloud într-o platformă completă de dezvoltare a condusului autonom.

"Pe măsură ce industria auto evoluează către o nouă arhitectură auto de înaltă performanță, putere redusă și foarte scalabilă, definită de software, suntem mândri să continuăm cooperarea strategică de lungă durată cu BMW Group pentru a dezvolta tehnologii mai sigure de asistare a condusului, gestionate prin AI, la scară", a declarat Nakul Duggal, vicepreședinte executiv și director general pentru Automotive și Cloud Computing la Qualcomm Technologies, Inc.

GRAFIC Producția de automobile din România frânează pentru a treia lună consecutivă și intră pentru prima dată pe minus, după opt luni CITEȘTE ȘI GRAFIC Producția de automobile din România frânează pentru a treia lună consecutivă și intră pentru prima dată pe minus, după opt luni

Platforma AWS va oferi cadrul necesar pentru a procesa, a cataloga și a stoca milioane de kilometri de date de condus în timp real în Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). Ulterior, inginerii și oamenii de știință în date pot să caute, să identifice și să vizualizeze scene relevante de condus pentru a dezvolta și a antrena modele utilizând Amazon SageMaker, serviciul AWS pentru construirea, instruirea și implementarea modelelor de învățare automată în cloud și la limită. De asemenea, inginerii pot dezvolta simulări la scară largă pe instanțe de calcul AWS pentru verificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw amazon
bmw servicii cloud
aws
bmw neue klasse