BMW bate recordul industriei auto, cu oferta de culori pentru noile Serie 1 și Serie 2 Gran Coupe: 160 de nuanțe de vopsea plus culori unice la alegere

BMW bate recordul industriei auto, cu oferta de culori pentru noile Serie 1 și Serie 2 Gran Coupe: 160 de nuanțe de vopsea plus culori unice la alegere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 aug 2021

BMW vrea să atragă tot mai mulți tineri către modelele sale entry, compacte, de aceea a decis să ofere o paletă de peste 150 de culori și nuanțe pentru vopseaua noilor modele Serie 1 și Serie 2 Gran Coupe, care au intrat în producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce constructorii „main stream” de automobile încearcă să-și reducă opțiunile pentru modelele din gamă, astfel încât să reducă toate costurile conexe de producție, BMW încearcă o variantă care ar putea fi câștigătoare: o paletă de vopsele extrem de mare pentru noile modele Serie 1 și Serie 2 Gran Coupe, destinate în special clienților tineri, celor care intră pentru prima dată în familia BMW. Motto-ul sub care constructorul bavarez anunță noua paletă de culor este „Automobile pline de culoare, ca noi”.

Noile serii de vopseluri fac parte din seria Individual, care sunt opționale și ridică destul de mult costul mașinii. Printre noile culori se regăsesc vopseluri precum Speed Yellow, San Marino Blue, Verde Ermes Green sau Nardo Grey. Toate sunt strălucitoare, de tip glow, și scot cu siguranță în evidență mașinile, pe stradă. De asemenea, există și opțiunea de culori mate, care a început de mai mulți ani să fie o modă, dar pe care o asigurau până acum doar firmele de tuning. Cei de la BMW spun că listele de comenzi ale uzinei din Leipzig pentru automobile cu finisaje Individual sunt deja ocupate până la sfârșitul anului și includ o comandă de180 de automobile BMW 118d, făcută de BMW Japonia, cu culorile Hockenheim Silver, Ruby Red și Sepia Violet. Evident, fiind vorba despre opțiuni, mașinile nu sunt pe stoc, dar termenul de livrare nu este foarte mare: circa 10 săptămâni de la data comenzii.

BMW Serie 2 Gran Coupe Java Green

BMW Serie 2 Gran Coupe Java Green

Dar BMW vine și cu o altă ofertă și mai neobișnuită: clienții pretențioși își pot crea propriile culori, care se vor regăsi numai și numai pe propria mașină.

Dacia Sandero, lider pe segmentul de clienți privați, în Germania CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, lider pe segmentul de clienți privați, în Germania

Pentru a ajunge la această performanță, care nu este deloc simplă pentru o uzină cu o producție de serie mare, BMW a investit în instalațiile existente, pentru ca sistemul să poată gestiona vopselurile speciale. Ritmul acestei instalații este acum de 5 automobile pe zi, cu culori din gama Individual.

Printre caracteristicile noului sistem de vopsire se numără necesitatea de supraveghere permanentă, mai ales că unele dintre procedurile din etapa de vopsire nu mai pot fi făcute automat, de roboți, ci trebuie realizate manual. Pentru fiecare vopsire cu finisaj mat, timpul de procesare este mai mare, atât pentru remedierea defectelor de vopsire, cât și pentru pregătire, cu 30 de minute în plus.

O parte din culorile speciale BMW

O parte din culorile speciale BMW

Modelele Serie 1 și Serie 2 Gran Coupe sunt produse în uzina din Leipzig, pe care BMW a inaugurat-o în 2005 și care a ajuns acum la un ritm de 1.100 de unități pe zi. PE lângă cele două modele, mai sunt produse aici Seria 2 Active Tourer și modelul electric i3.

Pentru modernizarea uzinei, BMW spune că a investit peste trei miliarde de euro și a crescut numărul de angajați la circa 5.400 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 2
bmw serie 1
gran coupe
culori bmw serie 1
bmw speed yellow
nardo grey