BMW cumpără marca de tuning de lux Alpina

BMW cumpără marca de tuning de lux Alpina
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mar 2022

Compania independentă de tuning Alpina, cu care BMW a colaborat timp de decenii, a vândut toate drepturile asupra denumirii constructorului bavarez, care astfel își protejează un brand cu care fanii BMW sunt familiarizați.

Urmărește-ne și pe Google News

BMW Group a cumpărat drepturile asupra mărcii Alpina de la compania de tuning de lux Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG. „Prin achiziția drepturilor, vom contura existența pe termen lung a acestui brand cu tradiție într-o manieră orientată către viitor”, a declarat directorul de vânzări Pieter Nota. Nu au fost dezvăluiți termenii contractului, însă cei de la BMW au explicat că tranzacția nu implică nicio achiziție de acțiuni sau părți din compania cade deține marca Alpina.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Tunerul transformă mașini BMW încă din anii 60 ai secolului trecut, oficial fiind producător de versiuni de lux ale mașinilor BMW din 1978. A pornit ca o afacere de familie și are în prezent circa 300 de angajați. În 2021, producția de automobile BMW Alpina a fost de circa 2.000 de unități, potrivit datelor companiei. În prezent, tunerul se confruntă cu tot mai mari presiuni din cauza transformărilor radicale pe care le cunoaște industria, astfel că motoarele cu combustie care stăteau în centrul activității Alpina vor dispărea în curând și, odată cu ele, și obiectul de activitate. Alpina construiește în acest moment mașini chiar în uzina BMW, pe aceleași linii pe care sunt asamblate mașinile BMW de serie, printr-un contract cu producătorul. Compania este recunoscută oficial de autorități ca producător de automobile, spre deosebire de alți tuneri, care doar transformă mașinile gata fabricate.

FOTO VW a prezentat în premieră mondială cele două versiuni ale lui ID.Buzz, primul LCV complet electric al mărcii CITEȘTE ȘI FOTO VW a prezentat în premieră mondială cele două versiuni ale lui ID.Buzz, primul LCV complet electric al mărcii

BMW spune că va prelua activitatea de producție de mașini sub brandul Alpina, însă compania care a deținut drepturile asupra mărcii până acum va continua să ofere serviciile de service și vânzare de piese de schimb pentru mașinile BMW Alpina existente. Începând din 2025, o parte din angajații Alpina vor primi oferte de angajare la BMW.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw alpina
tuner de lux
bmw alpina b7
drepturi alpina