BMW - primul constructor auto care introduce cheia digitală a mașinii pe iPhone în 45 de țări, inclusiv România

BMW - primul constructor auto care introduce cheia digitală a mașinii pe iPhone în 45 de țări, inclusiv România
scris 24 iun 2020

BMW este primul constructor auto care va oferi suport pentru Digital Key pentru telefoanele iPhone. Anunțul a fost făcut de bavarezi în cadrul Apple Worldwide Developer Conference. Aplicația va permite instalarea de restricții pentru tinerii șoferi: viteză, putere, volumul sunetului.

INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business

Mașinile BMW vor putea fi descuiate cu telefonul mobil Apple, după cum au anunțat reprezentanții companiei la conferința dezvoltatorilor Apple. Cei de la BMW susțin că au fost primii care au integrat iPod-ul în mașinile sale, primii care oferit CarPLay wireless și, acum, primii care introduc tehnologia necesară utilizării unui iPhone drept cheie digitală pentru mașină. BMW Digital Key va fi stocată în Apple Wallet.

Tehnologia BMW Digital Key va permite descuierea automobilului direct din telefon, iar pornirea motorului se va face prin apăsarea butonului de start, după ce telefonul a fost plasat în sertarul pentru telefon. Configurarea Digital Key poate fi făcută prin aplicația BMW de smartphone, iar proprietarul automobilului poate oferi acces pentru maxim cinci pesoane. Mai mult, aplicația include o opțiune configurabilă de acces în automobil pentru tinerii șoferi. Astfel, pot fi impuse restricții de viteza maximă, putere a mașinii, volumul maxim al radioului și multe altele. Gestiunea accesului poate fi făcut din interiorul automobilului, precum și prin Apple Wallet.

VW testează masiv 150 de mașini ID.3, cu ajutorul angajaților, pentru a putea să livreze primele exemplare în septembrie CITEȘTE ȘI VW testează masiv 150 de mașini ID.3, cu ajutorul angajaților, pentru a putea să livreze primele exemplare în septembrie

Funcții suplimentare ale noii Digital Key includ:

- Stocare în Secure Element a dispozitivului iPhone și acces prin Apple Wallet;

- Rezervă de energie pentru iPhone, în care cheile auto pot să mai funcționeze până la cinci ore dacă dispozitivul iPhone este închis din cauza nivelului scăzut al bateriei;

- Posibilitatea de a oferi acces pentru maxim cinci prieteni prin intermediul iMessage;

- Compatibilitate cu Apple Watch;

După cum anunță BMW, compania a lucrat împreună cu Apple și cu Consorțiul de Conectivitate Auto (CCC) pentru introducerea unor standarde globale consacrate în chei digitale. Specificația 2.0 a Digital Key pentru NFC a fost lansată în mai 2020, în timp ce următoarea generație a Digital Key, care utilizează tehnologia Ultra Wideband, este deja în dezvoltare.

BMW Digital Key pentru iPhone va fi disponibilă în 45 de țări - inclusiv România - pentru o gamă largă de modele: Seria 1, Seria 2, Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 8, X5, X6, X7, X5M, X6M și Z4, evident, dacă sunt produse după 1 iulie 2020. Modelele iPhone compatibile vor fi iPhone XR, iPhone XS sau mai noi și Apple Watch 5 sau mai nou.

Tot în cadrul Apple Worldwide Developer Conference, BMW și Apple au anunțat și o nouă funcție care va ușura misiunea utilizatorilor CarPlay de a conduce automobile electrice BMW în călătorii mai lungi prin faptul că aceasta ia în considerare automat când și unde trebuie reîncărcată bateria. Conducătorii își pot planifica traseul în avans pe iPhone sau pur și simplu prin introducerea destinației prin Apple CarPlay atunci când urcă la bord. Indiferent de situație, Apple Maps va alege traseul optim pe baza autonomiei electrice și a localizării stațiilor de încărcare de pe traseu. Această funcție simplă va fi disponibilă în premieră pentru BMW odată cu lansarea modelului electric BMW i4 de anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
cheie digitala masina
iphone digital key
bmw digital key