Hyundai Europa are pentru prima dată un șef non-coreean, transferat de la Kia America

Hyundai Europa are pentru prima dată un șef non-coreean, transferat de la Kia America
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2020

Divizia Hyundai pentru Europa a anunțat un nou președinte - director general, care vine din poziția de președinte al Kia America și este primul șef non-coreean al diviziei din Europa al mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Michael Cole este noul preșdinte și CEO al Hyundai Motor Europe, începând de la 1 iulie, după 11 ani de carieră la Kia Motors. El îl înlocuiește pe Dongwoi Choi, care a deținut funcția timp de doi ani, devenind astfel primul șef non-coreean al mărcii pe piața din Europa. Cole, în vârstă de 56 de ani, a mai lucrat în Europa, dar pentru Kia, pe poziția de COO, în perioada în care marca a reușit să cîștige procente importante pe această piață. Transferat în SUA, ca director operațional al Kia, a fost promovat anul trecut în funcția de președinte.

Michael Cole, președinte Hyundai Europa

Michael Cole, președinte Hyundai Europa

Michale Cole a mai lucrat, potrivit CV-ului său, pentru Toyota Marea Britanie și pentru Ford. Cole are o diplomă de contabilitate, de la Oxford Brookes University.

Văzut ca un salvator, Luca de Meo, noul CEO al Renault Group, a participat la prima ședință AGA, cu acordul VW. Măsuri de restructurare CITEȘTE ȘI Văzut ca un salvator, Luca de Meo, noul CEO al Renault Group, a participat la prima ședință AGA, cu acordul VW. Măsuri de restructurare

Grupul Hyundai Kia are în acest moment o cotă de piață la nivel global de 8,40%, situându-se pe locul 4, după General Motors, (locul 5 dacă calculăm cumulat Alianța Renault Nissan Mitsubishi), și va coborî chiar pe 6, după fuziunea FCA - PSA. Anul trecut, cele două companii, Hyundai Motor și Kia Motors au vândut circa 7,5 milioane de vehicule, cele două mărci clasându-se pe locul 6 și, respectiv, 8 la nivel mondial. În Europa, Hyundai a vândut aproximativ 546.000 de autoturisme în 2019, în creștere cu 3,5%. În acest an, pandemia de coronavirus a condus la o scădere de 41% a vânzărilor Hyundai Motor Europe.

Hyundai este unui dintre jucătorii din industria auto care au mizat puternic pe segmentul electric, având două modele complet electrice, Kona și Ionique, la care se adaugă alte două modele hibrid sau plug-in hybrid. Modelul Kona este produs chiar în Europa, în uzina din Cehia, fiind programate circa 30.000 de unități în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai europa
michael cole
kia
hyundai kona