BMW se asociază cu Tata pentru a produce software

BMW se asociază cu Tata pentru a produce software
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2024

Constructorul auto german BMW și compania indiană Tata, care deține în Europa grupul Jaguar Land Rover, se asociază într-o companie de tip joint-venture pentru a produce împreună software pentru automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW Group și Tata Technologies au anunțat crearea unui joint-venture specializat în dezvoltarea de software pentru automobile, inclusiv pentru noua generație de vehicule definite de software (SDV) pentru mașinile BMW.

FOTO Wizz Air lansează o nouă cursă din România CITEȘTE ȘI FOTO Wizz Air lansează o nouă cursă din România

Asocierea celor două urmărește „valorificarea experienței Tata Technologies în inginerie digitală”, inclusiv cu ajutorul angajaților din India, care să contribuie la extinderea strategică a BMW. Constructorul german urmărește dezvoltarea funcțiilor de conducere automată, infotainment și servicii digitale, cu ajutorul programatorilor indieni.

„Colaborarea noastră cu Tata Technologies va accelera progresul nostru în domeniul vehiculelor definite de software. La nivel internțional, India se mândrește cu un număr mare de talente cu abilități remarcabile de software, care pot contribui la competența noastră software. Dezvoltarea software-ului pentru vehicule pentru BMW Group înseamnă lucrul cu procese și instrumente de primă clasă, care, la rândul lor, oferă inginerilor de software indieni șansa de a modela experiențe auto premium de ultimă generație în domenii viitoare, cum ar fi conducerea extrem de automatizată și inteligența artificială”, a declarat Christoph Grote, Senior Vice President Software and E/E Architecture al BMW.

BMW și Tata Technologies vor deține fiecare câte 50 la sută din noua companie, iar numărul de angajați la momentul startului va fi de 100, dar cu o țintă de patru cifre pentru următorii ani. Sediul companiei va fi în India, cu trei centre situate în orașele Pune, Bangalore și Chennai.

ULTIMA ORĂ Piața auto, la minimul ultimelor 12 luni: scădere abruptă a înmatriculărilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto, la minimul ultimelor 12 luni: scădere abruptă a înmatriculărilor

BMW are hub-uri IT și software în Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia și China, unde sunt produse până la 140.000 de versiuni de cod software pe zi pentru nevoile computerelor de bord ale mașinilor sale. În India, BMW are o fabrică în Chennai, în sudul Indiei.

Tata Technologie este divizia de software și tehnologie a grupului Tata Motors, având parteneri diverși în industria auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
tata
software auto
masini definite de software