BMW și Daimler anunță combinarea serviciilor de car sharing Car2Go și DriveNow într-un joint-venture gigantic. Clever Taxi va face parte din acest joint-venture

BMW și Daimler anunță combinarea serviciilor de car sharing Car2Go și DriveNow într-un joint-venture gigantic. Clever Taxi va face parte din acest joint-venture
scris 28 mar 2018

BMW Group și Daimler AG au anunțat o construcție comună în care sunt combinate cele două servicii de car sharing, Car2Go și DriveNow, dar și alte servicii conexe, confirmând astfel informațile publicate în ultimele două luni. Anterior, atât BMW, cât și Daimler au cumpărat acțiunile din cele două companii de la partenerii pe care îi aveau inițial. Clever Taxi, parte din noua companie.

Un gigantic joint-venture în zona de car-sharing a fost fondat de BMW și Mercedes-Benz (Daimler), prin alăturarea celor două servicii Car2Go și DriveNow, pe care cele două companii le dețin. Fiecare dintre acestea și-a răscumpărat pachetele de acțiuni pe care le dețineau de la Europecar și, respectiv, de la Sixt.

Potrivit anunțului oficial, fiecare parte va deține 50% din acțiuni, iar obiectul de activitate va fi orientat către CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging și Multimodality.

DriveNow, de la BMW, are activități în 13 orașe, cu 1 milion de clienți, deserviți de peste 6.000 de mașini BMW și MINI. Car2Go, de la Daimler, are circa 3 milioane de clienți, cu activități în orașe de pe trei continente. Împreună vor opera 20.000 de vehicule, în 31 de orașe ale lumii, cu peste 4 milioane de clienți. Celelalte servicii vor include mytaxi, Cahuffeur Prive, Clever Taxi și Beat.

Clever Taxi este un serviciu de tip aplicație, oferit în România și alte 11 țări europene, și care a fost cumpărat de Daimler anul trecut, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018

Cele două servicii de mobilitate, moovel și ReachNow vor asigura conectivitatea între diferite tipuri de mobilitate inteligentă, inclusiv prin rezervare și plată.

Serviciile de  Ride-Hailing oferite de mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi și Beat vor acoperi circa 13 milioane de clienți ai celor aproximativ 140.000 de șoferi de taxi care utilizează aplicațiile acestor companii.

ParkNow și Parkmobile Group/Parkmobile LLC vor oferi servicii de parcare cu sisteme de plată moderne, inclusiv aplicații de găsire și rezervare a locurilor de parcare, în garaje.

Pentru serviciile de Charging (încărcare vehicule electrice) va fi creată cea mai mare rețea de stații de încărcare, de circa 143.000 unități.

Ambele companii anunță că formarea noii entități va aduce unele creșteri ale veniturilor financiare pentru 2018.

Noua companie va aștepta aprobările autorităților care supraveghează concurența. Cele două părți anunță clienții că, într-o primă fază a existenței companiei, nimic nu se va schimba în calitatea serviciilor oferite.

viewscnt
Afla mai multe despre
drivenow
car2go
clever taxi