Primul weekend la SIAB a adus peste 20.000 de vizitatori, jumătate din valorile saloanelor anterioare

Primul weekend la SIAB a adus peste 20.000 de vizitatori, jumătate din valorile saloanelor anterioare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mar 2018

Romexpo anunță că, după numai două zile, Salonul Internațional de Automobile București a avut 21.357 de vizitatori, un număr mare dacă ținem cont de vremea nefavorabilă din ultimele zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIAB și-a deschis porțile pentru public sâmbătă, 24 martie, după ce cu o zi înainte a fost o zi dedicată jurnaliștilor și partenerilor mărcilor auto. În ciuda zăpezii de afară, în prima zi au vizitat standurile cu mașini peste 10.000 de persoane, duminică numărul acestora dublându-se.

Volumul de vizitatori este departe de valorile înregistrate la edițiile anterioare, din 2005 sau 2007, când erau vândute aproape 30.000 de bilete în zilele de weekend, cu o medie de 20.000 de persoane în timpul săptămânii. Motivele principale sunt slaba mediatizare, zăpada abundentă căzută în zilele de 22 și 23 martie, dar și absența unor importatori, cu cel puțin 10 mărci importante pentru piața noastră.

Până acum, SIAB s-a desfășurat încum hangarele Romaero, din Băneasa, timp de mai bine de zece ani. Ultima ediție, din 2007, a avut loc pe terenul fostului Metro Otopeni, într-o amenajare realizată din corturi de evenimente, care a generat și cea mai mare audiență, peste 220.000 de persoane timp de 10 zile.

Mașinile Dacia din Germania se apropie de jumătate de milion. Marca românească are cea mai mare creștere în parcul auto german CITEȘTE ȘI Mașinile Dacia din Germania se apropie de jumătate de milion. Marca românească are cea mai mare creștere în parcul auto german

La ediția din acest an - desfășurată în premieră la Romexpo, pe o suprafață de 27.000 metri pătrați, în noile pavilioane B1 și B2, și tot în premieră desfășurată în luna martie - sunt prezente 20 de mărci, care contabilizează aproximativ jumătate din piața de autovehicule din România.

Vizitatorii pot admira și chiar comanda mașini ale mărcilor Audi, Bentley, Bmw, Ford, Honda, Isuzu, Kia, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mini, Opel, Porsche, Rolls Royce, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen și Volvo.  Printre noutăți se numără noul Volkswagen Touareg, care a ajuns la București simultan cu premiera mondială de la Beijing, dar și conceptul Audi e-tron, ce va fi fabricat în versiune deserie din acest an, VW I.D. Buzz, noul Ford Mustang, alături de noul Ford EcoSport, construit la Craiova, noile BMW X4 și M5, Suzuki Swift Sport, modelul pe hidrogen Toyota Mirai, noul Rolls Royce Phantom și multe alte noutăți pentru piața locală. În total sunt aproximativ 200 de exponate, automobile și motociclete, dar și câțiva furnizori de accesorii.

SIAB este deschis până pe 1 aprilie, respectiv, între orele 10:00 și 20:00 până sâmbătă, 31 martie, și între orele 10:00 și 19 :00, în ultima zi. Un bilet costă 30 de lei, parcarea costă 3 lei/oră. Copiii sub 7 ani pot intra gratuit, dacă sunt însoțiți de un adult.

viewscnt
Afla mai multe despre
siab