Boeing a plătit aproximativ 160 de milioane de dolari Alaska Air Group drept compensație inițială pentru blocarea la sol a avioanelor 737 MAX 9

Boeing a plătit aproximativ 160 de milioane de dolari Alaska Air Group drept compensație inițială pentru blocarea la sol a avioanelor 737 MAX 9
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2024

Alaska Air Group a anunțat că Boeing a plătit aproximativ 160 de milioane de dolari companiei aeriene, în primul trimestru, drept compensație inițială pentru a impactul cauzat de blocarea temporară la sol a avioanelor 737 MAX 9, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Plata este echivalentă cu profiturile pierdute în trimestrul respectiv, a spus transportatorul într-un docoment depus la autoritățile de reglementare, adăugând că așteaptă compensații suplimentare, scrie News.ro.

Dacia atinge o cotă de piață record în Germania. Sandero, numărul 3 pe segmentul de clienți privați. Spring, numărul 2 la electrice CITEȘTE ȘI Dacia atinge o cotă de piață record în Germania. Sandero, numărul 3 pe segmentul de clienți privați. Spring, numărul 2 la electrice

Un avion MAX 9 operat de Alaska Airlines a suferit o explozie a unui panou de ușă, în timpul zborului, ceea ce a determinat autoritatea de reglementare a aviației din SUA să impună consemnarea la sol temporară a 171 de avioane, pentru inspecții.

”Deși am experimentat o reducere a rezervărilor în urma accidentului și a consemnării la sol a avioanelor 737-9 MAX, februarie și martie sau fost ambele peste așteptările noastre inițiale, anterioare consemnării”, a spus Alaska.

Compania aeriană va exclude acum compensația din calculul său pentru pierderea pe acțiune ajustată în primul trimestru, care este de așteptat să fie de 1,05 USD până la 1,15 USD.

Alaska Airlines plănuise anterior să includă plata în rezultatele sale.

Boeing nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Alaska și United Airlines au suportat greul din consemnarea avioanelor 737 MAX 9, ca urmare a exploziei panoului care a declanșat o criză de producție și reputație la Boeing și furnizorul Spirit AeroSystems.

România, pe primul loc la nivel european în topul țărilor în care copiii și tinerii sunt puternic afectați de sărăcie CITEȘTE ȘI România, pe primul loc la nivel european în topul țărilor în care copiii și tinerii sunt puternic afectați de sărăcie

Reuters a relatat miercuri că producția de avioane 737 MAX a Boeing a scăzut drastic în ultimele săptămâni, ceea ce se așteaptă să se răspândească în industria companiilor aeriene care caută cu disperare avioane pentru a satisface un boom al cererii de călătorii.

Luna trecută, Alaska a declarat că planurile sale de capacitate pentru 2024 sunt în continuă schimbare din cauza crizei Boeing.

Transportatorul nu se așteaptă să primească toate cele 47 de livrări planificate de la producătorul de avioane, în următorii doi ani, a declarat CEO-ul său, Ben Minicucci.

Celălalt furnizor important de avioane din industria aviației, Airbus, a vândut deja până la sfârșitul deceniului avioanele cu un singur culoar.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
alaska air group
737 max 9