Boeing a transmis operatorilor aerieni să verifice comutatoarele scaunelor avioanelor 787 Dreamliners

Boeing a transmis operatorilor aerieni să verifice comutatoarele scaunelor avioanelor 787 Dreamliners
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2024

Boeing le-a spus companiilor aeriene care operează avioanele 787 Dreamliners să verifice comutatoarele scaunelor de pe punte, după o pierdere bruscă de altitudine a unei aeronave a operatorului LATAM Airlines care a dus la rănirea a peste 50 de persoane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

The Air Current, o publicație din industria aviației, a relatat miercuri că mișcarea unui scaun din cabina de pilotaj este un punct cheie al anchetei referitoare la zborul cu probleme de luni, informează News.ro.

Boeing a declarat vineri că a luat măsura de precauție de a reaminti operatorilor un buletin de service din 2017 care detaliază instrucțiuni pentru inspectarea și întreținerea comutatoarelor scaunelor din cabina de pilotaj.

SUA investighează pierderea unui panou extern în timpul zborului unui Boeing 737-800 al United Airlines CITEȘTE ȘI SUA investighează pierderea unui panou extern în timpul zborului unui Boeing 737-800 al United Airlines

Recomandăm operatorilor să efectueze o inspecție la următoarea oportunitate de întreținere”, a spus Boeing.

Ca răspuns la incidentul zborului 800 al LATAM, Administrația Federală pentru Aviație a SUA a convocat un comitet de experți pentru a revizui un mesaj pe care Boeing l-a trimis companiilor aeriene despre necesitatea de a verifica comutatoarele, după incident.

FAA a spus că Boeing nu era obligată să obțină aprobarea agenției înainte de a trimite mesajul.

FAA a declarat că procesul va include revizuirea buletinului de service din 2017 legat de comutatoarele din locurile piloților și că va oferi feedback Boeing.

”Agenția va continua să monitorizeze situația îndeaproape”, a spus FAA.

Avionul, care se îndrepta luni de la Sydney la Auckland, a coborât brusc înainte de a se stabiliza, făcându-i pe cei aflați la bord să fie aruncați prin cabină.

LATAM are sediul în Chile, iar zborul, care a avut la bord 263 de pasageri și nouă membri ai echipajului, urma să continue cursa spre Santiago, după oprirea în Auckland.

Comisia de Investigare a Accidentelor de Transport din Noua Zeelandă a declarat marți că confiscă înregistratorul de voce din cabina de pilotaj și înregistratorul de date de zbor al zborului, care ar furniza informații despre conversațiile dintre piloți și mișcarea avionului.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sua
panou
incedent