Boeing revine ”pe verde” după un an și jumătate de pierderi, după livrarea a 130 de avioane de tip 737 MAX

Boeing revine ”pe verde” după un an și jumătate de pierderi, după livrarea a 130 de avioane de tip 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2021

Constructorul aeronautic american Boeing, care profită de la începutul anului de pe urma reluării livrării de avioane de tip 737 MAX, a anunțat că a reveit ”pe verde” în trimestrul doi, după ce a înregistrat pierderi timp de șase trimestre la rând, un rezultat care ar urma să-i permită să desființeze mai puține posturi decât prevedea, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul, care din cauza covid-19 preconiza să-și reducă efectivul total al angajaților la 130.000 la sfârșitul lui 2021, de la 160.000 câți avea la începutul lui 2020, a decis până la urmă să nu desființeze toate aceste posturi, scrie News.ro.

FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate CITEȘTE ȘI FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate

El urmează să rămână la nivelul angajărilor actuale - de aproximativ 140.000 de oameni - , a precizat directorul general Dave Calhoun, într-un mesaj trrimis angajaților.

Grupul a obținut un profit net de 587 de milioane de dolari - din aprilie în iunie -, după ce a înregistrat pierderi de 2,4 miliarde de dolari în aceeași perioadă cu un an mai înainte, marcată de prăbușirea traficului aerian.

Cifra sa de afaceri a crescut cu 44%, la 17 miliarde de dolari.

Aceste venituri au la bază o reluare a livrării de avioane de tip 737 MAX, blocate la sol timp de 20 de luni, în urma a două accidente mortale, urmate de o reluare treptată a zborurilor în lume începând de la sfârșitul lui 2020.

Boeing a livrat 130 de astfel de avioane de atunci.

SITUAȚIA SANITARĂ, URMĂRITĂ ÎNDEAPROAPE

Divizia Aviației Comerciale a Boeing rămâne însă deficitară.

Constructorul se confruntă, în paralel, cu o suspendare a livrării avioanelor de tip 787, după descoperirea unor ”vicii” de fabricare.

La momentul livrării își plătesc clienții cea mai mare parte a facturii.

FOTO Cele mai noi modele electrice de la Audi, lansate pe piața din România. Prețurile anunțate CITEȘTE ȘI FOTO Cele mai noi modele electrice de la Audi, lansate pe piața din România. Prețurile anunțate

Pentru a obține bani, Boeing se bazează pe Divizia Apărării, Spațială și Securității, a cărei cifră de afaceri a crescut cu 4% în ultimul trimestru, dar și pe Divizia Serviciilor pentru Clienți, ale cărei venituri au crescut cu 17%.

Ajustat la acțiune și în afara unor elemente execpționale, profitul Boeing a crescut la 40 de cenți, în pofida faptului că analiști anticipau, din contră, o pierdere de 72 de cenți.

Titlul a crescut cu 5,5% în tranzacțiile online înainte de deschiderea Bursei de la New York.

CEO-ul Boeing și-a exprimat satisfacția, într-un comunicat, față de ”progrese importante” realizate de către grup și față de o ”îmbunătățire a mediului pentru aviația comercială”.

În urma unor campanii de vaccinare împotriva covid-19, traficul aerian a repornit în ultimele luni.

Însă, subliniază el, ”noi supraveghem îndeaproape nivelul cazurilor de covid-19, distribuirea vaccinurilor și situația comerțului mondial, care au devenit indicatori-cheie în stabilitatea sectorului” aeronautic.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max