Constructorul aeronautic american Boeing, care profită de la începutul anului de pe urma reluării livrării de avioane de tip 737 MAX, a anunțat că a reveit ”pe verde” în trimestrul doi, după ce a înregistrat pierderi timp de șase trimestre la rând, un rezultat care ar urma să-i permită să desființeze mai puține posturi decât prevedea, relatează AFP.
Grupul, care din cauza covid-19 preconiza să-și reducă efectivul total al angajaților la 130.000 la sfârșitul lui 2021, de la 160.000 câți avea la începutul lui 2020, a decis până la urmă să nu desființeze toate aceste posturi, scrie News.ro.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
El urmează să rămână la nivelul angajărilor actuale - de aproximativ 140.000 de oameni - , a precizat directorul general Dave Calhoun, într-un mesaj trrimis angajaților.
Grupul a obținut un profit net de 587 de milioane de dolari - din aprilie în iunie -, după ce a înregistrat pierderi de 2,4 miliarde de dolari în aceeași perioadă cu un an mai înainte, marcată de prăbușirea traficului aerian.
Cifra sa de afaceri a crescut cu 44%, la 17 miliarde de dolari.
Aceste venituri au la bază o reluare a livrării de avioane de tip 737 MAX, blocate la sol timp de 20 de luni, în urma a două accidente mortale, urmate de o reluare treptată a zborurilor în lume începând de la sfârșitul lui 2020.
Boeing a livrat 130 de astfel de avioane de atunci.
SITUAȚIA SANITARĂ, URMĂRITĂ ÎNDEAPROAPE
Divizia Aviației Comerciale a Boeing rămâne însă deficitară.
Constructorul se confruntă, în paralel, cu o suspendare a livrării avioanelor de tip 787, după descoperirea unor ”vicii” de fabricare.
La momentul livrării își plătesc clienții cea mai mare parte a facturii.

Pentru a obține bani, Boeing se bazează pe Divizia Apărării, Spațială și Securității, a cărei cifră de afaceri a crescut cu 4% în ultimul trimestru, dar și pe Divizia Serviciilor pentru Clienți, ale cărei venituri au crescut cu 17%.
Ajustat la acțiune și în afara unor elemente execpționale, profitul Boeing a crescut la 40 de cenți, în pofida faptului că analiști anticipau, din contră, o pierdere de 72 de cenți.
Titlul a crescut cu 5,5% în tranzacțiile online înainte de deschiderea Bursei de la New York.
CEO-ul Boeing și-a exprimat satisfacția, într-un comunicat, față de ”progrese importante” realizate de către grup și față de o ”îmbunătățire a mediului pentru aviația comercială”.
În urma unor campanii de vaccinare împotriva covid-19, traficul aerian a repornit în ultimele luni.
Însă, subliniază el, ”noi supraveghem îndeaproape nivelul cazurilor de covid-19, distribuirea vaccinurilor și situația comerțului mondial, care au devenit indicatori-cheie în stabilitatea sectorului” aeronautic.