Preț surpriză pentru Dacia Spring și în Germania

Preț surpriză pentru Dacia Spring și în Germania
scris 29 iul 2021

Dacia a deschis comenzile în aproape toate țările din Europa, pentru modelul electric Spring. Primele țări au fost România și Franța, de la care producătorul are așteptări foarte mari și de unde rezervările veniseră în număr foarte mare. Luna aceasta au fost deschise comenzile și în Germania, iar prețul este aproape la fel de bun ca în România.

Germania poate să cumpere modelul Dacia Spring, modelul complet electric ce rivalizează cu VW e-Up, la doar 20.490 de euro, preț de listă, pentru versiune Comfort. Această versiune este entry-level pentru acest model, având mai puține echipamente (aer condiționat manual, oglinzi electrice și geamuri electrice) ea nefiind disponibilă în România. Dar prețul va fi și mai bun, datorită programului de subvenționare al statului german, care poate reduce prețul mașinii cu 9.570 de euro. În acest fel, cel mai ieftin Spring ce poate fi comandat în Germania va costa 10.920 de euro, cu circa 1.500 de euro în plus față de prețul de pornire din România. Echiparea superioară, Comfort Plus, este disponibilă pentru comenzi la 21.790 de euro, având ca echipamente standard navigația de 7 inci, senzori de parcare și cameră de marșarier. Chargerul rapid, de 30 kW, este disponibil opțional, contra cost.

Dacia Spring va fi prezentă în fața clienților, pentru teste, în perioada 7 – 12 septembrie, la Salonul IAA Munchen, care se va desfășura într-un sistem inedit, atât la pavilionul expozițional, cât și pe străzile orașului. Va exista un traseu separat de trafic, în oraș, pe care vor putea fi testate mașinile prezente. Dacia va pune la dispoziția publicului 15 exemplare Spring, pentru cei care doresc să descopere acest model.

Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia CITEȘTE ȘI Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia

Dacia Spring are un consum de energie de 13,9 kWh/100 km și o autonomie de 230 – 305 km, în funcție de regimul de rulare.

Lansarea pe piață, care înseamnă și primele livrări pentru clienți, este prevăzută pentru Germania, în luna septembrie. În România, informațiile transmise clienților vorbesc despre o amânare a primelor livrări pentru luna octombrie.

Dacia a înmatriculat deja 373 de unități Spring, potrivit datelor oficiale ale autorității federale de transport, însă cel mai probabil este vorba despre mașinile dealerilor care le vor folosi pentru showroom-uri și pentru teste cu clienții.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
comezi spring
dacia spring pret germania
livrare dacia spring