Boeing va readuce producția de avioane 737 la un ritm de 52 de aparate pe lună în februarie 2020

Boeing va readuce producția de avioane 737 la un ritm de 52 de aparate pe lună în februarie 2020
scris 23 aug 2019

Boeing și-a informat furnizorii că va readuce producția de avioane 737 la un ritm de 52 de aparate pe lună în februarie 2020, urmând ca până în iunie să se ajungă la 57 de unități pe lună, au declarat trei persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Constructorul american de avioane a spus unor peste 100 de furnizori, la o întâlnire online din 30 iulie, că noul program va depinde de aprobarea de către autoritățile de reglementare a reluării curselor comerciale ale avioanelor 737 MAX începând din trimestrul patru, a spus una dintre persoane, scrie News.ro.

Boeing produce la fabrica sa din Seattle în principal cea mai recentă versiune a avionului 737, implicat în două accidente fatale care au dus la consemnarea la sol a acestuia, la nivel mondial. Accidentele au avut loc într-un interval de cinci luni, în Ethiopia și Indonezia.

CONFIRMARE FOTO Lanțul Burger King a lansat planul de relansare pe piața din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Lanțul Burger King a lansat planul de relansare pe piața din România

Una dintre persoane și-a exprimat însă scepticismul față de programul anunțat de Boeing, având în vedere supravegherea intensă din partea autorităților de reglementare.

Nu există nicio garanție când vor aproba autoritățile de reglementare reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX. Iar directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg, a declarat analiștilor, luna trecută, că grupul va lua în considerare o nouă reducere a producției de avioane 737, sau posibila suspendare a producției, în cazul în care consemnarea va fi prelungită.

În luna aprilie, Boeing a redus numărul de avioane 737 produse la 42 pe lună, de la 52, după oprirea livrărilor către clienți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
boeing
avioane