Wizz Air lansează două noi rute spre România

Wizz Air lansează două noi rute spre România
scris 23 aug 2019

Compania ungară Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, va lansa trei noi rute din Londra începând cu luna octombrie, către București, Sibiu și Vilnius, în urma unui acord încheiat cu grupul britanic Stobart Group, operatorul aeroportului London Southend.

Wizz Air și Stobart au semnat un parteneriat pe 5 ani, în baza căruia Wizz Air va opera 14 zboruri săptămânale de pe London Southend către cele trei destinații. Cursele vor fi lansate în perioada octombrie-noiembrie a acestui an.

Noile rute spre România și Lituania sunt așteptate să crească traficul de pe aeroportul London Southened cu 250.000 de pasageri în primul an de la lansarea zborurilor, potrivit estimărilor Stobart.

Undă verde: Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România CITEȘTE ȘI Undă verde: Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România

Fondată în 2003, Wizz Air operează o flotă de 100 de aeronave și asigură peste 600 de rute de la 25 de baze din Europa Centrală și de Est. Compania estimează că va ajunge la o flotă de aproximativ 300 de aeronave până în 2026 și 100 de milioane de pasageri transportați pe an.

În România, compania ungaară low-cost este activă din anul 2006, în prezent fiind cel mai mare transportator aerian pe piața locală, cu peste 8,3 milioane de pasageri transportați în 2018.

În prima jumătate a acestui an, 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air din și spre România, cu 15% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
london southend
lansare zboruri
bucuresti
sibiu
curse saptamanale