"Bombe ecologice scăpate de sub control": Patru camioane cu soia modificată genetic au "evadat"

"Bombe ecologice scăpate de sub control": Patru camioane cu soia modificată genetic au "evadat"
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2021

Patru din șase camioane cu peste 250 de tone de soia modificată genetic, a cărei cultivare este interzisă în Uniunea Europeană, au plecat fraudulos, în noaptea sămbătă spre duminică, din baza de recepție din orașul Valea lui Mihai (Bihor), unde fuseseră reținute, iar reprezentanții firmei anunțați că urmează să fie distrusă întreaga cantitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cele patru camioane încărcate cu soia modificată genetic pot constitui bombe ecologice scăpate de sub control, arată Hotnews.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Ele se deplasează pe drumurile naționale, fără să cunoaștem destinația", spune directorul Direcției pentru Agricultură Bihor, Nicolae Hodișan.

"Azi-noapte au forțat ieșirea din baza de recepție, au luat camioanele și au plecat. Cele patru camioane încărcate cu soia modificată genetic pot constitui bombe ecologice scăpate de sub control. Ele se deplasează pe drumurile naționale, fără să cunoaștem destinația.
Acest produs, din punct de vedere al regulamentelor UE și al legislației naționale, este interzis a se cultiva pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aveau interdicție de a se mișca din baza de recepție până la lămurirea situației", a spus Hodișan.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Transporturile de soia modificată genetic au fost descoperite și anunțate luni, 18 octombrie, în baza unor sesizări primite de la producători agricoli din zona Săcueni-Valea lui Mihai, cum că în zonă au sosit mai multe camioane cu soia care își caută desfacere. Bazele de recepție din zonă au refuzat preluarea acestui produs, în baza analizelor efectuate în laboratoarele proprii, care au arătat că este soia modificată genetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
camion
soia