Bosch - amendată cu 90 de milioane de euro pentru dispozitivele care i-au permis VW să manipuleze testele de emisii

Bosch - amendată cu 90 de milioane de euro pentru dispozitivele care i-au permis VW să manipuleze testele de emisii
scris 23 mai 2019

Compania Robert Bosch a acceptat să plătească o amendă de 90 milioane de euro pentru implicarea în scandalul motoarelor diesel, a anunțat Parchetul din Stuttgart, Germania. Acuzația este de neglijență în îndeplinirea activităților de supervizare.

Potrivit anunțului făcut de procurorii germani, care s-au ocupat de dosarul manipulărilor de emisii de noxe, Bosch a furnizat 17 milioane de dispozitive tehnice echipate cu software de management al motoarelor care au permis producătorilor de automobile să manipuleze testele de emisii.

Procurorii au spus că Bosch a acceptat amenda fără să o conteste.

Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, i-a predat ștafeta lui Ola Kallenius. Daimler se va rupe în trei companii CITEȘTE ȘI Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, i-a predat ștafeta lui Ola Kallenius. Daimler se va rupe în trei companii

Potrivit investigatorilor, constructorii de automobile sunt, aparent, cei care au luat decizia de a instala software ilegal pe motoare, dar investigațiile privind rolul individual al angajaților Bosch este în derulare. Amenda impusă companiei nu acoperă eventualele fapte ale angajaților Bosch, susțin procurorii. Aceștia au explicat și cum s-a format amenda: 2 milioane amenda propriu-zisă, restul de 88 de milioane fiind câștigul estimat al companiei de pe urma vânzării dispozitivelor. 

Compania care a utilizat dispozitivele Bosch despre care vorbesc procurorii germani este Volkswagen, dar mai exsită dosare în lucru care îi vizează pe cei de la Fiat Chrysler și General Motors.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
scandal emisii
manipulare teste emisii
scandal diesel vw
amenda bosch