Brazilia va construi taxiuri zburătoare. Când vor transporta clienți primele aeronave

Brazilia va construi taxiuri zburătoare. Când vor transporta clienți primele aeronave
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Constructorul brazilian de avioane Embraer a declarat că o nouă fabrică va fi construită în apropiere de Sao Paulo, pentru a produce taxiuri zburătoare electrice, care speră să ajungă pe cer, începând cu 2026. Aeronavele, care vor fi fabricate de subsidiara sa Eve, vor semăna cu un elicopter mic, cu suficient spațiu pentru până la șase clienți, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Se preconizează că o călătorie va costa între 50 și 100 de dolari (39 și 78 de lire sterline) de persoană. Eve spune că are deja comenzi pentru aproape 3.000 de taxiuri aeriene. Embraer speră să asambleze un prototip în acest an. Autoritățile de reglementare din SUA au publicat recent un calendar pentru ca taxiurile aeriene să zboare în această țară încă din 2025, arată G4Media.ro.

ChatGPT a învățat să țină minte informații despre utilizatori CITEȘTE ȘI ChatGPT a învățat să țină minte informații despre utilizatori

Aeronava electrică cu decolare și aterizare verticală nu va avea nevoie de o pistă de aterizare și decolare, dar va putea parcurge distanțe lungi ca un avion. Motoarele electrice ar trebui să reducă zgomotul și poluarea în comparație cu avioanele standard. Aeronavele ar putea contribui la reducerea congestionării traficului în orașele aglomerate, fără a fi prea scumpe pentru clienți. De asemenea, ele sunt considerate o alternativă pentru transportul de mărfuri.

Fabrica va fi construită în orașul Taubate, la aproximativ 140 km de Sao Paulo, capitala economică a Braziliei.

Vehiculele de pasageri asemănătoare dronelor vor fi folosite inițial în flote de taxiuri, a relatat agenția de știri AFP. Primele zboruri vor avea un pilot, dar în planurile companiei este prevăzută și o lansare ulterioară a vehiculelor cu autopilot. Vehiculele vor fi 100% electrice, ceea ce va permite zboruri fără emisii.

viewscnt
Afla mai multe despre
brazilia
taxiuri zburătoare